24 Nisan 2024, Çarşamba

Sağlık Bakanlığına sitem etti

16 Mart 2015, Pazartesi 09:05

     


Çine’nin tanınmış simalarından Erol Yörük, Çine’deki acil servis ambulans sıkıntısına dikkati çekti, bu sıkıntının acilen giderilmesini istedi.

 

OIğlu Seyid Yörük’ü birkaç gün önce parkta oynarken düşerek başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı için Çine Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini anlatan Erol Yörük, doktorun, oğlunun acilen Aydın’a sevk edilmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Hastanede ambulans olmadığı için oğlunu Aydın’a götürmekte geciktiklerini ifade eden Yörük, Sağlık Bakanlığı’na seslenerek şöyle sitem etti:

“Oğlum Çine Devlet Hastanesi’nde yeterli ambulans olmadığı için Aydın’a anında yetiştirilemedi. Ben özel arabam ile götürmek istedim, ancak doktor yolda oğlumun şuurunu kaybedebileceğini ve bu yüzden ambulans gelene kadar hastanede gözetim altında bekletilmesi gerektiğini söyledi. Doktor elindeki kısıtlı donanım ile görevini en iyi şekilde yaptı. Bu yaşadığım olay ile birlikte ilçemizdeki teknik donanımlı ambulans sıkıntısını bizzat yerinde yaşamış oldum. Bu sıkıntının giderilmesi ve Çinelilerin sağlığına daha çok önem verilmesini istiyorum.”

 

İlçedeki teknik donanımlı acil servis ambulans sayısının artırılması gerektiğini belirten Yörük, devletin su içmek için altın varaklı bin liralık su bardağı aldığını ileri sürerek, “Lükse para var, ama Çinelilerin sağlığına önem yok” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler