29 Mart 2024, Cuma

Karahayıtlılar, bu devirde bu eziyeti çekmek istemiyor

14 Temmuz 2016, Perşembe 09:38

     


Çine'nin Karahayıt Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar ne yaptıysalar su sıkıntılarını çözüme kavuşturamadı. Madran Dağı'ndan gelen su yetmediği için artezyen suyundan medet uman vatandaşlar, bu suyu da kirli olduğu için kullanamıyor. Suyu temizlemek için evlere alınan su arıtma makinelerinin filtreleri de kısa sürede tıkanıp arızalanıyor. Karahayıtlılar ASKİ'den yardım bekliyor.

 

Çine Karahayıt Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, su ihtiyaçlarını yıllarca Madran Dağı'ndaki kaynaklardan sağladı. Ancak kaynaklardan gelen su yetersiz kalınca sondaj ile artezyen suyu temin etti. Artezyen suyu da mahalleye yetersiz geldi. Çözüm için mahallenin bir bölümüne sabah bir bölümüne akşam saatlerinde su verilirken, suyun içebilir kalitede olmaması ve kirli akması da vatandaşı canından bezdirdi. Mahalleli, içme suyunu ilçedeki tatlı su noktalarından temin ederken artezyen suyu ile bulaşık ve çamaşır yıkamak istemediklerini, ayrıca pis suyu hayvanların bile mecburiyetten içtiğini söyledi. 'Her şeyin başı sağlık' diyen vatandaşlar, su sıkıntılarının giderilmesi için ASKİ'yi göreve davet etti.

 

"BOŞUNA SU PARASI ÖDÜYORUZ"

Karahayıt Mahallesi'nde yaşayan Ertan Ağır (50), ''Su sıkıntısı yüzünden rahat bir yaşantımız yok. Hayatımız tehdit altında. Ayrıca yetersizlikten dolayı bu devirde suyu sadece belirli saatler arasında kullanabiliyor, hayatımızı bu saatler arasına göre uyarlamak zorunda kalıyoruz. Yarım gün su var, yarım gün susuzuz. ASKİ'ye boşuna su parası ödüyoruz. Aydın Büyükşehir olmadan önce de var olan bu sıkıntımızın artık giderilmesini istiyoruz" dedi.

 

ARITMA FİLTRELERİ SÜREKLİ ARIZA YAPIYOR

Ertan Ağır, mahalledeki bütün evlerde su arıtma makinesi olduğunu, ancak suyun pisliği nedeniyle makinelerin filtrelerinin tıkandığını, cihazların bozulduğunu, her filtre değişiminde 170 lira para ödediklerini söyledi. ASKİ'ye ödenen su parası ve sürekli değişen su arıtma filtrelerine verilen ücretin, bütçelerini olumsuz etkilediğini söyleyen Ağır, su sorununun aşılması için mahallede yeni bir sondaj çalışması yapılması gerektiğini belirtti. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler