23 Nisan 2024, Salı

Hedef daha temiz bir Çine

12 Haziran 2017, Pazartesi 07:47

     


Çine Belediyesi, Hükümet Meydanı'na açmış olduğu stant ile çevre temizliği ve geri dönüşümün önemine dikkat çekti. 


‘Daha Temiz Bir Çine’ projesi kapsamında stantta bulunan yetkililer, vatandaşları geri dönüşüm ve çevre temizliği konularında bilgilendirdi. Plastik, kağıt, cam şişe ve atık pil geri dönüşüm kutuları halka tanıtıldı. Çevre temizliğine ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla açılan stantta bulunan Ninja kaplumbağası kostümlü palyaço ise ilgi odağı oldu. 

 

ATATÜRK İLKOKULU’NDAN 139 KİLO PİL 
Standı ziyaret eden Çine Belediye Başkan Vekili Tahir Yaman, toplumun çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Atatürk İlkokulu temsilcisi Sudenaz Harmankaya, okulda gerçekleştirdikleri atık pil toplama projesine destek veren Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’a teşekkürlerini iletti. Timuçin Karabulut, bir yılda, Atatürk İlkokulu’nun 139 kilo atık pil topladığını belirtti. 

 

GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI ÇOĞALTILACAK 
Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, 2016 yılı itibariyle başlatmış oldukları çevre temizliği ve geri dönüşüm projesi kapsamında, ambalaj atıkları için Kaya Geri Dönüşüm, cam şişe atıkları için Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi lisanslı firmalarıyla, bakanlık onayıyla yetkilendirilmiş kuruluş olan PAGÇEV ve  atık piller için de TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği) ile  protokoller imzaladıklarını belirtti. İlçenin 20 noktasında pet ambalaj toplama kutusu, 48 noktasında cam şişe kumbarası, 10 noktasında ambalaj atığı toplama kumbarası, ilçede eğitim veren okullarda toplam 250 atık pil toplama kutusu, 110 iç mekan ambalaj atığı toplama kutusu bulunduğunu söyledi. Timuçin Karabulut, ilçedeki market, hastane ve sağlık kuruluşları, lokanta ve rerstorantların da ambalaj atıklarının toplanması hususunda belediyeye destek olduklarını belirtirken, zaman içerisinde siteler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel bürolara da iç mekan atık toplama kutuları dağıtımı yapacaklarını ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler