29 Mart 2024, Cuma

Çine Palyatif Bakım Ünitesi 111 hasta ağırladı

11 Haziran 2016, Cumartesi 14:53

     


Çine Devlet Hastanesi’nde 2015 yılı Ağustos ayından bu yana hizmet veren Palyatif Bakım Ünitesi’nde tedavi görenlerin sayısı 111’e ulaştı. Kısa zamanda çok sayıda hastayı ağırlayan palyatif bakım ünitesinde, hasta yakınlarına da eğitim verilerek hastaların evlerinde rahat etmeleri, hasta yakınlarının ise sevdiklerine daha çok yardımcı olabilmeleri sağlanıyor.

 

Aydın’da Palyatif Bakım Ünitesi’ne sahip Nazilli, Didim ve Söke Devlet Hastanesi’ne, 9 ay önce Çine Devlet Hastanesi de eklendi. Çine Devlet Hastanesi 9 aylık süreçte Palyatif Bakım Ünitesinde 111 hasta ağırladı. Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, çok kısa bir sürede çok sayıda hastayı ağırladıklarını, Aydın’da Palyatif Bakım Ünitesi’ne ne kadar çok ihtiyaç olduğunun bu sayede anlaşıldığını söyledi.

Engin Tetik, 11 yataklı Palyatif Bakım Ünitesine Aydın’ın çeşitli yerlerinden hastaların geldiğini ve hiçbir süre kısıtlaması olmadan kendilerini iyi hissedinceye kadar hastalara hizmet verdiklerini bildirdi.

 

HASTA YAKINLARI EĞİTİLİYOR

Palyatif Bakım Ünitesinde tedavi altında tutulan hastaların hastaneyi evleri gibi gördüğünü ve bunu sağlamak amacıyla hiçbir hizmetten taviz vermediklerini belirten Başhekim Tetik, “Burada aile ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Nazilli, Söke ve Didim’in ardından hastanemizde açılan ünitenin gerçekten ihtiyaç olduğunu kısa sürede ağırladığımız çok sayıda hasta ile kanıtlanmış durumda. Hasta yakınlarına ayrılan özel oda da televizyon, kitaplık ve koltuklar bulunuyor. Hastaları memnun ettiğimiz kadar yakınlarını da memnun etmek istedik. Hasta yakınlarına eğitimler veriyoruz. Hastalara nasıl ne şekilde tedavi uygulamalılar, hangi bölgedeki ağrıya sızıya ne şekilde müdahale etmeliler, hasta bakımında dikkat edilecek ayrıntıları ve fizyo terapi tekniklerini öğretiyoruz” dedi.

 

HASTALAR MEMNUN

Hasta yakınları hastalara ve kendilerine verilen hizmetten çok memnun kaldıklarını, Palyatif Bakım Ünitesinin hizmet vermeye devam etmesini istediklerini söyleyerek, Çine Devlet Hastanesi çalışanlarına ve Sağlık Bakanlığına teşekkürlerini iletti. Hasta yakınları, Palyatif Bakım Ünitesinde görevli doktor ve hemşirelerden aldıkları eğitimler sayesinde artık hastalarına daha iyi bakabildiklerini de aktardı.

 

YÜRÜYEMİYORDU, UMUDU DA YOKTU…

Efeler Ramazan Paşa Mahallesi’nde yaşayan ve Aydın Devlet Hastanesi’nde yer olmadığı için Çine Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesi’ne sevk edilen felçli Süleyman Emir (77), Çine Devlet Hastanesinde gördüğü bir aylık tedavisinin ardından yürümeye başladı.

Belden aşağısı felçli olduğu için yürüyemeyen, 3 ay önce kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz halde hastaneye yatırılan Süleyman Emir, evine yürüyerek döndü. Emir, Palyatif Bakım Ünitesinde görevli anestezi uzmanı Tarık Yandım ve hemşirelere teşekkür ederek, “Ben buraya geldiğimde bir daha yürüyeceğimi düşünmüyordum. Hiç umudum yoktu. Bana burada kendi babaları gibi baktılar, Allah onlardan razı olsun” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler