24 Nisan 2024, Çarşamba

“Çine olarak çok şanslıyız”

11 Mart 2015, Çarşamba 11:24

     


Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi. Konferansta öğretmenler, Çine Topçam Madran Suyu’na sahip oldukları için Çine halkının çok şanslı olduğunu söyledi.

(DİĞER FOTOLAR İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan, Okul Müdürü Ömer Kaçar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaçar ile biyoloji öğretmenleri Muammer Bayrak ve Behiye Akar, öğrencileri sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirdi. Sağlıklı beslenmenin insan hayatındaki önemine vurgu yapılan konferansta, sadece karbonhidratla veya proteinle beslenmenin yanlış olduğu, az ve sık beslenerek üç öğün ana üç öğün ise ara öğün olarak beslenilmesinin uygun olduğu ve sabah kahvaltısının insan beyni için ne denli önemli olduğu öğrencilere aktarıldı.

Düzenli yemek yiyenlerin düzenli ve sağlıklı beslendikleri ve bunun sonucu olarak ideal kilolarını korudukları ve yaşlanmalarının daha geç olduğunun altı çizildi. Düzensiz ve kötü beslenmenin yenileme sistemini aksattığı için cildin canlılık ve tazeliğini kaybettiği ve hastalıklara açık konuma gelindiği bilgisi verilirken, buna bağlı yorgunluk, çabuk yorulma ve baş ağrısı olabileceği bilgisi paylaşıldı.

 

“ÇOK ŞANSLIYIZ”

Biyoloji öğretmenleri Muammer Bayrak ve Behiye Akar, öğrencilere insan hayatı için suyun ne kadar önemli olduğu bilgisini paylaşırken, Çine Topçam Madran Suyunu içebildikleri için çok şanslı olduklarını da ifade etti. Öğretmenler, Çine Topçam Madran Suyu’nun dünyada en kaliteli içilebilir su niteliği bakımından çok ön sıralarda olduğuna vurgu yaptı. Öğretmenler, günde en az 4 bardak su içilmesi gerektiğini, vücudun aynı dünya gibi 4’e 3’ünün sudan oluştuğu ve vücutta gerçekleşen birçok kimyasal olayın su ortamında gerçekleştiğini söyledi.

Meyvelerden elde edilen glikozun direk mideden vücuda kazandırıldığı, meyveyi yemekten ya yarım saat önce ya da 3 saat sonra yenmesinin sağlık açısından önemli olduğu, aksi takdirde sağlık için yenilen meyvenin vücuda zararlı olabileceği aktarıldı.

 

ERGENLİK DÖNEMİNDE TEREYAĞ YİYELİM

Çine’nin zeytin ve zeytinyağı bölgesi olduğunu hatırlatan öğretmenler, zeytin ve zeytinyağının mutlak tüketilmesi ve margarinlerin kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ergenlik döneminde yenmesi durumunda beyin hücrelerinin gelişmesini sağlayan bir besin maddesi olan tereyağını gençlerin mutlak sabah kahvaltılarında tüketmeleri gerektiği vurgulandı.

 

İÇ ORGANLARIN FERYADI

Konferansın sonunda, Çine Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bir skeç sunuldu. Skeçte rahatsızlanan bir kişi ile iç organları arasında geçen diyaloglar, izleyenleri gülmekten kırıp geçirirken, sağlıklı beslenmeyen bir kişinin iç organlarına ne kadar çok zarar verdiği de gözler önüne serildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler