19 Mart 2024, Salı

Minik kalplere dokunuyorlar

11 Ocak 2019, Cuma 14:40

     


Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gerçekleşirmiş olduğu sosyal sorumluluk projesi ile minik kalplere dokunuyor. Öğrenciler, çocuklar için giysi ve oyuncak yardımında bulunurken topladıkları yardım paraları ile de ihtiyaç sahibi ailelere ıslak mendil ve bez hediye ediyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 'İyiliğe Doğru Minik Adımlar' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki ihtiyaç sahibi bebek ve ailelerine yardım seferberliği başlattı. Okulda toplanan yardım paraları ile alınan bez ve ıslak mendiller ile birlikte öğrenci ve öğretmenlerin toplamış oldukları giysi, kıyafet ve oyuncaklar ihtiyaç sahibi aile ve bebeklere hediye ediliyor. Bu sayede sağlık personeli olmak için eğitim gören öğrenciler akademik olarak donanımlı olmalarının yanı sıra manevi değerleri yüksek, vicdanlı, merhametli ve iyiliksever bir kimliğe sahip oluyor.

 

İYİLİĞE DOĞRU MİNİK ADIMLAR

Gelişen teknoloji ile insan hayatının büyük bir çoğunluğunu duygusuz makinelerin işgal ettiğini belirten Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kızılay Kulüp Sorumlusu öğretmen Pınar Kök, 'İyiliğe Doğru Minik Adımlar' adlı sosyal sorumluluk projesi ile öğrencilerin birilerinin kalplerine hayatlarına dokunmanın ne güzel bir duygu olduğunu yaşayarak şahit olduklarını ifade ederken şunları söyledi: Günümüzde gelişen teknoloji ile insanoğlu manevi değerlerinden uzaklaşmış, mutsuz, tatminsiz, duygusuz hale gelmeye başladı. Sosyal hayatlarında birinin hayatına dokunmanın önemini anlayamayan insanlar mesleki hayatlarında da bunu uygulamaktan epeyce uzaklaşmışlardır. Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak yetiştirdiğimiz sağlık personeli adaylarının akademik olarak donanımlı olmalarının yanı sıra manevi değerleri yüksek, vicdanlı, merhametli, iyiliksever bireyler olarak da yetişmeleri, sosyal sorumluluk hissiyatı içerisinde olmaları adına 'İyiliğe Doğru Minik Adımlar' projesi ile birilerinin kalplerine ve hayatlarına dokunmalarını hedef aldık. Okulda topladığımız yardım paraları ile ıslak mendil ve bez alıyor, topladığımız giysi ve kıyafetleri ebe yardımcılığı 12. sınıf öğrencilerine teslim ediyor ve bu öğrencilerimiz aracılığı ile Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ndeki ihtiyaç sahibi aile ve bebeklerimize yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

 

ELBİSE DOLABINA İHTİYAÇLARI VAR

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli uzman doktor Yağmur Arpaz ile işbirliği içerisinde yardımlarını sürdürdüklerini belirten öğretmen Pınar Kök, "Yağmur Arpaz hanımefendi bizlere çok yardımcı oluyor. Giysi ve kıyafetleri kendi odasında muhafaza ediyor. Bir elbise dolabına ihtiyacımız var. Yardımsever marangoz yada mobilyacı arkadaşlarımızı bize bu ihtiyacımız konusunda yardımcı olmaya davet ediyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler