28 Mart 2024, Perşembe

"Yılda en az bir defa aile hekimine gidilmeli”

7 Ocak 2019, Pazartesi 11:40

     


Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliğini tanıtmak ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla Türkiye genelinde ‘Aile Hekiminizi Erken Tanıyın ‘ kampanyası başlattı. Çine İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uygun, “Sağlığın korunması, hastalıkların erken teşhis ve tedavisi için yılda en az 1 defa aile hekimine gidilmeli” dedi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çine İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uygun şunları söyledi: Koruyucu Sağlık Hizmetleri kapsamında; gebe ve loğusa rutin muayene ve takibi bebek ve çocukların rutin muayene ve takibi, aşılama ve bağışıklama hizmetleri, meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserlerine yönelik tarama ve takipler, obezite takibi, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik hastalıkların tarama, takip ve tedavisi, üreme sağlığı hizmetleri, her türlü sağlık sorunu için danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, teşhis ve Tedavi hizmetleri kapsamında; yaşa özel muayene, teşhis ve tedavi hizmetleri, laboratuar hizmetleri verilmektedir.

 

BAŞVURMANIZ YETERLİ

E-Devlet ve E-Nabız üzerinden elektronik ortamda, İl Sağlık Müdürlükleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile Aile Sağlığı Merkezlerinden Aile Hekiminizi öğrenebilirsiniz. Aile Hekimliği değişikliği ise hizmet almak istediğiniz Aile Hekimine, Aile Hekiminin bulunduğu ilçedeki İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne veya Toplum Sağlığı Merkezi’ne veya bulunduğunuz ildeki İl Sağlık Müdürlüğü’ne bizzat başvurarak www.turkiye.gov.tr internet adresinden veya mevcut aile hekiminizin yardımı ile oluşturacağınız şifrenizle e-nabız uygulamasını kullanarak elektronik ortamda aile hekiminizi değiştirebilirsiniz. Adresinize en yakın Aile Sağlığı Merkezi’nden bir Aile Hekimine kayıtlı olmanız sağlık hizmetine erişiminizi kolaylaştıracaktır. Yaz tatili, seyahat ve benzeri nedenlerle başka bir şehre kısa süreliğine gittiğinizde sağlık hizmeti ihtiyacınız olursa ‘Misafir Hasta’ uygulaması kapsamında herhangi bir aile hekiminden sağlık hizmeti alabilirsiniz. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler