25 Nisan 2024, Perşembe

Çine Devlet Hastanesi'nde bir ilk!

4 Şubat 2015, Çarşamba 09:02

     


Çine'de 1954 yılından buyana hizmet veren Devlet Hastanesi'nde, 'Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Polikliniği' açıldı.

 

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Pelin Gençer Oruç'un hastanede göreve başlamasıyla birlikte, hastanenin poliklinik bölümünde 'Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Polikliniği de açıldı. 2015 yılının ilk ayından bu yana hastanede görev yapan ve Başhekim Yardımcısı olarak görevlendirilen, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Polikliniği'nde hastalara hizmet vermeye başlayan Uzman Doktor Pelin Gençer Oruç, ilçe hastanesinde yeni açılan bu poliklinik hakkında bilgi verdi. Oruç, şunları söyledi:

 

"Enfeksiyon hastalıkları eski adıyla İntaniye, her türlü ateşli ve bulaşıcı hastalığı içine alan bir bölümdür. Ateşli ve bulaşıcı hastalıklar dendiğinde özellikle, grip ve nezleden başlamak üzere, daha ağır vakalar üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları dediğimiz zatürree bronşit, ateşli tablolar, karın ağrısı, ishal, parazit enfeksiyonları, idrarla ilgili sıkıntılar, böbreğe vuran sıkıntılar, vücutta meydana gelen akıntılı yaralar menenjit, beyin ve beyin içi sistemleri ilgilendiren vakalar, bunların hepsi ile ilgilenir. Hepatit branşımızın bir koludur. Gerektiğinde diğer branşlarla istişare etmek suretiyle olsun bu hastalıkları takip ve tetkik etmeye çalışırız. Ateş bir bulgudur ve araştırılması gerekir. Ateşin her türlüsü branşımızla ilgilidir. Vücudu her türlü tehdit eden ajan ateşle sonuçlanabilir. Bunları araştırmak, geliştirmek, görmek ve tespit etmek bizim görevimizdir." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler