29 Mart 2024, Cuma

Çine'de kardiyoloji servisi açıldı

2 Ekim 2016, Pazar 12:42

     


Çine Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji bölümü açıldı. Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden Çine'ye atanan Kardiyoloji Uzmanı Mithat Selvi, kardiyoloji anlamında ilçedeki ihtiyacın yüzde 85'ini karşılayacaklarını ve hastaların Efeler'e gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.

 

Çine Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Mithat Selvi, yavaş yavaş başladıkları süreç içerisinde şu anda elektrokardiyografi ve tansiyon cihazı aldıklarını, önümüzdeki günlerde ekokardiyografi cihazı alacaklarını, gelecek yıl da efor testi için koşu bandı almak istediklerini söyledi. Çine'de kardiyoloji anlamındaki ihtiyacın yüzde 85'ini karşılayarak Efeler'e gidişi engellemek istediklerini belirten Uzman Doktor Mithat Selvi, "Kardiyoloji bölümü, kalp hastalıkları, kalp yetmezliği, ritim bozuklukları şeklinde yaşlı popülasyonuna hizmet veriyor. Kalp hastalıklarının gençlerde de görülme ihtimali var. Çine'de açılan kardiyoloji bölümü ile bu bölgedeki hastaların yerinde tanı ve tedavisini uygulamak istiyoruz" dedi.

 

BUNLARA DİKKAT!

Kalp hastalıklarının, yaşam kalitesinde bozulma şeklinde kendisini gösterdiğini ifade eden Dr. Mithat Selvi, daha önce kolay yapılan bir işin daha zor yapılması, nefes darlığı, halsizlik, özellikle yokuşlarda ve yürürken oluşan göğüs ağrıları, çarpıntı, ritim bozuklukları, terleme ile birlikte nefes darlığı olması, bayılma nöbetleri olan herkesin kalp hastalıkları konusunda şüphe duyması ve bu durumdaki kişilerin gecikmeden doktora başvurması gerektiğini söyledi. Uzman Doktor Selvi ayrıca, sigara geçmişi bulunan, şeker ve damar hastalığı ile tansiyon yüksekliği olanlarda riskin katlanarak arttığını belirtirken bu kişilerin kendilerine iyi bakmaları gerektiğini söyledi.

 

MİTHAT SELVİ KİMDİR?

Mithat Selvi, 1987 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali kasabasında dünyaya geldi. 1993 yılında ailesi ile birlikte İzmir'e yerleşti. Eğitim hayatını İzmir'de tamamlayan Selvi, Atatürk Lisesi'nin ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İhtisasını Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaptı. 2011 yılında kardiyoloji bölümünde uzmanlığını aldı ve Adnan Menderes Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü'nde hizmet verdi. Mithat Selvi evli ve bir çocuk babası. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler