24 Nisan 2024, Çarşamba

Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi

2 Haziran 2017, Cuma 11:01

     


Çine Devlet Hastanesi’nde tedavi gören diyabet (şeker) hastaları için hastanede diyabet okulu açıldı. İki günlük eğitim boyunca diyabet hakkında bilgilendirilen hastalara törenle sertifika verildi. 


Çine Devlet Hastanesi’nde tedavi gören diyabet hastalarına verilen iki günlük diyabet eğitimini tamamlayan 15 diyabet hastası için sertifika töreni gerçekleştirildi. Eğitim süresince diyabet hastaları, İç Hastalıkları Uzmanı Nadide Gencer, Fizyoterapist Banu Göktaş, Diyetisyen Özlem Tekin ve diyabet Hemşiresi Özgül Uğurlu tarafından beslenme, insülin yapımı, ilaç etkileşimleri ve yapılması gereken egzersizler hakkında bilgilendirildi. 


“ÖNLEMEK MÜMKÜN”
Çine Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen sertifika törenine katılan Aydın Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmet Başkanı Nevzat Önen, “Diyabet hastalarımızı bilgilendirmek ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarf eden sağlıkçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu sürede diyabet hastalarımız neleri yapmalı, nelere dikkat etmeli arkadaşlarımız tarafından bilgilendirildi. Eğitim ile diyabet hastalığının bir çok komplikasyonunu önlemek mümkündür” dedi. 


BAŞHEKİM TETİK, KAN ŞEKER DÜZEYİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik ise, şunları söyledi: Diyabet hastalığı çözümü olmayan ve yaşam boyunca devam eden bir hastalık. Bu program ile hastalarımıza eksikliklerini tamamlamada yardımcı olduk. Doğru bilinen yanlışlar konularında uyardık. Bilmediklerini öğrettik. Çünkü diyabet yani şeker hastalığında kan şekeri düzeyi yaşam boyunca düzenli seyretmesi gerekiyor. Sinsi bir hastalık, göze, böbreklere ve kalbe zararı olmaması için iyi takip edilmesi gerekiyor. İlerleyen süreçlerde ekibimiz ile birlikte bu programımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Eğitimi ücretsiz olarak veriyoruz, bu konuda bilgi almak isteyen diyabet hastalarımızı hastanemize bekliyoruz. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler