20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine’de de doktorlar 15 dakika iş bıraktı

1 Haziran 2015, Pazartesi 15:07

     


Çine Devlet Hastanesi’de görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları Samsun’da öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun cinayetini protesto ederek, 15 dakika iş bırakma eylemi yaptı.

 

Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Şahin, yaptığı basın açıklamasında, “Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekimden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenisine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız .

Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görev başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, 'sağlık ve şiddet' kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiğiniz, okuttuğunuz, büyüttüğünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizlerde bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllara mukayese edilmeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz" diye konuştu.

 

"Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız" diyen Şahin, "Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” dedi. (MURAT ŞENBAKLAVACI)







 
Son Eklenen Haberler