25 Nisan 2024, Perşembe

Damada işkence gibi eğlence!

3 Aralık 2016, Cumartesi 23:38

     


Aydın’da gelenek haline gelen gelin alma merasiminde damada işkence eğlencesinin bu kez kurbanı Çineli damat İbrahim Uysal oldu. Gelini alma merasiminde damadın arkadaşları damada yapmadıklarını bırakmadı.

 

Çine’nin Seferler Mahallesi'nden Seda Yıldız ile evlenen Karakollar Mahallesi'nden İbrahim Uysal’a gelin alma töreninde arkadaşları tarafından ‘damat işkencesi’ yapıldı. Arkadaşlarının her isteğine ilk önce karşı çıkan damat daha sonra çaresiz kalıp istenilenleri yapmak zorunda kaldı. Kadın kıyafeti giydirilen damat, kara kazanın üzerinde oynatıldı. Sokak ortasında yumurta pişirdi, ipe asılı elmayı ağzı ile tutmaya çalıştı. Damadın zor anları, izleyenleri kahkahalara boğdu. Damadın göbek atma performansı arkadaşları ve çevredekiler tarafından uzun süre alkış aldı. Gelin alma merasimi ise yine gelenek ve göreneklere uygun bir şekilde yapılırken damat evinde kurban kesildi.

 

BEKAR ARKADAŞLARINA GÖNDERME YAPTI

Damat İbrahim Uysal, “Arkadaş için çiğ tavuk bile yenir. Bu eziyet bizim geleneklerimiz de var. İstemesem de yapmamak olmazdı. Ben şimdi bana bu eziyeti çektiren bekar arkadaşlarımın evleneceği günü sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler