25 Nisan 2024, Perşembe

Antik kent tescillenmiş

29 Ağustos 2015, Cumartesi 16:33

     


Çİne'nin Karanfiller Mahallesi Dibeklik Mevkii’nde, Ekrem Yılmaz’a ait zeytinliğin içindeki antik kentin 2010 yılında Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce tescillendiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde gazetelerde çıkan antik kent haberinin ardından mahalle sakinleri, arkeolojik araştırmalar yürütülmesi ve tescillenmesini istemişti.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yazılı açıklamada, “Aydın İli Çine İlçesi, Karanfiller ve Altınova Mahallesi sınırları içerisinde haber kupürüne konu Olydonra Antik Kentinin Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 24 Ekim 2010 tarih ve 3396 sayılı kararı ile 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun ve Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının Tespit ve Tescil Hakkındaki Yönetmelik kapsamında tescil edildiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklama sonucu, söz konusu yerin 2010 yılında Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce tescillendiği ancak kamuoyunun ve vatandaşların konudan habersiz olduğu ortaya çıktı. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler