16 Nisan 2024, Salı

'Çini' kadının ellerinde hayat buluyor

29 Nisan 2016, Cuma 17:54

     


Çine Belediyesi, Çine Halk Eğitim Müdürlüğü ve Kaltun Madencilik işbirliğince ilçede ilk kez gerçekleştirilen Çini ve Seramik Kursu'na devam eden Çineli kadınlar, devlet sanatçısı Derya Şenel ile birlikte İznik çinilerine hayat vermeye başladı.

Seramik ve çini tasarımcısı, aynı zamanda devlet sanatçısı Derya Şenel ile birlikte Çini sanatı ile tanışan kadınlar, en güzelini yapmak ve sanatı öğrenmek için çaba sarf ediyor. Salı ve cumartesi günleri kursa katılan kadınlar, ayrıca diğer günlerde de atölyeye gelerek serbest çalışabilme imkanı buluyor.

 

ÇİNELİ KADILAR BAŞARILI

Seramik ve çini tasarımcısı ve devlet sanatçısı Derya Şenel, karo üzerinde İznik çinisi çalıştıklarını ve Çineli kadınların çalışma ve öğrenme azmine hayran kaldığını söyledi. İznik çinisine orijinaline en yakın bir şekilde hayat vermeye gayret ettiklerini ifade eden Şenel, çalışma tamamlandıktan sonra gerçekleştirecekleri sergi ile çalışmaların beklentilerin çok daha üzerinde bir beğeni toplayacağından şüphesi olmadığını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler