28 Mart 2024, Perşembe

Bahar Şenliğinde biraraya geldiler

25 Mayıs 2015, Pazartesi 11:47

     


Karpuzlu’nun Hatipkışla Mahallesi sakinleri bahar şenliğinde buluştu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Hatipkışla Geleneksel Bahar Şenliği'nde, mahalle halkı keyifli saatler yaşadı.

 

Mahalle meydanında gerçekleşen bahar şenliğe, Karpuzlu Kaymakamı Yusuf Durdu Arık, Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Ziraat Odası Başkanı Hasan Aydoğdu ve birçok davetli katıldı.

Şenlik, mahallede çekilen fotoğrafların sinevizyon gösterisi ile başladı. Şenlikte Hatipkışla Mahallesi'nden haberler, şiirler okundu, elbise giyme yarışı, sınıf piyesi vb. gibi oyunlar sergiledi. Mahalleli, eski zaman oyunlarından savun zumbak da oynadı. Boşta kalanın dayak yediği, büyük ilgi ile izlenen bu oyun, herkesi gülmekten kırıp geçirdi.

Orhan Gazi Mehteran Sevenler Derneği takımının seslendirdiği Osmanlı Marşları ise beğeni topladı.

Şenlikte, davetlilere pilav üstü tavuk ve ardından ballı lokma ikram edildi.

 

"MUTLUYUZ"

Bahar şenliğinin her sene yapılması için çalışacaklarını belirten Hatipkışla Muhtarı İsa Asar, "Organize ettiğimiz bu bahar şenliği mahallemizde üçüncü kez gerçekleştiriliyor. Bunu her sene yapılan bir şenlik haline getirmeyi planlıyoruz. Mahallemiz 200 hanedir, ama dışarıda yaşayan en 400 hane Hatipkışlalı var. Biz bunları yılda bir defa olsun dışarıdaki mahalle halkını mahallemize getirip burada kaynaşmasını sağlamak istiyoruz. Vatandaşların birbiriyle görüşmesi her geçen gün zorlaşıyor. Biz bunu yaparak burada herkesin kaynaşmasını istiyoruz” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler