16 Nisan 2024, Salı

Herkes çamura el attı

22 Aralık 2014, Pazartesi 12:46

     


Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı Kültür Park’ta düzenlenen 1. Aydın Tanıtım Günleri'nde Çine'nin toprak güveç tavaları yoğun ilgi gördü. İzmirliler, toprak güveç tava yapmak için sıraya girdi.

 

Aydın'ı İzmir'de tanıtan organizasyonda İzmirlilerle buluşan Çine'nin toprak güveç tavaları, 4 gün süren fuarın gözdesi oldu. Toprak güveç tava üreticileri Meral Özkar, Yılmaz Özkar ve Belma Testi'nin fuarda toprak güveç tava ve benzeri ürünler üretmesi, fuarı gezenlerin dikkatini çekti. Büyük küçük birçok kişi özel kırmızı kil toprağına şekil vermek için uğraştı. Toprağa şekil veren Meral Özkar ve Belma Testi, İzmirlilere sanatlarını öğretmenin çok keyifli, heyecan ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

 

"ÇOK MUTLU OLDUK"

Toprak kaplarda pişen yemeğin tadına varanların sayesinde işlerini yürüttüklerini belirten Yılmaz Özkar, "Topraktan yapılan testi, küp, kupalı bardak, gelin bardağı, muhtelif vazo, saksı, şekerlik ve çömlek gibi günlük kullanıma yönelik ürünleri nasıl yaptığımızı mini şekilde de olsa İzmirlilere sunmak istedik. 4 gün süren organizasyonda İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Organizasyon bizi çok mutlu etti. Aydın'ımızı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz" dedi.

 

TAVALAR KAPIŞ KAPIŞ SATILDI

Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği tarafından İzmir'de düzenlenen Aydın tanıtım organizasyonundan oldukça memnun kaldıklarını belirten Özkar, organizasyonun her sene yapılması halinde her sene katılmayı düşündüklerini ifade etti. Özkar, ayrıca yanlarında 300 adet toprak güveç tava getirdiklerini, bunların 250'sinin İzmirliler tarafından satın alındığını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler