29 Mart 2024, Cuma

Öyle bir geçer zaman ki!

22 Haziran 2015, Pazartesi 09:12

     


Çaltı’da Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan sergideki eserleri görmeye gelen Fadime Üstüntaş (86), Fadime Şahin (81), Macit Kaya (71) ve Muhsine Özmen (70), gençlik yıllarında işten güçten kendilerine zaman ayıramadıklarını belirterek, “Buraya gençlerin hakkını vermeye geldik” dedi.

Mahallesine açılan sergide komşularının birbirinden güzel çalışmaları inceleyip, ’Bizim zamanımız mı vardı, böyle şeyler yapmaya’’ diyen Muhsine Özmen, şöyle konuştu:

“Biz gençliğimizde işten, güçten başımızı kaldıramadık. Bizim zamanımızdaki bayanlar sabah ezanı ile uyanır, sütü sağar, ekmek yapar, beyin, çoluğun çocuğun karnını doyurur, tarlaya, oraya buraya çalışmaya gider, evin işlerini hiç aksatmazdı. Bizim zamanımızda hayat bu kadar kolay değildi. Çok, çalışmak zorundaydık. Şimdiki genç hanımların işi çok kolay. Bizim zamanımızda teknolojimi vardı. Çamaşırı bulaşığı elde yıkardık. Bizim böyle kurslara ayıracak vaktimiz yoktu, zaten bizim zamanımızda böyle kurslar var mıydı, onu da bilmiyoruz. Şimdiki bayanlar bizden daha rahat yaşıyorlar. Koyuyorlar bulaşığı, çamaşırı makineye yıkanıyor. Teknoloji gelişti, her iş çabuklaştı. Artık eskisi gibi, tarlaya giden, çok inek bakanda kalmadı. İyi mi oldu, tabii iyi oldu. Kadınlar gün yüzü görür oldu.”

GURUR KAYNAĞI OLDULAR

“Gençlerin hakkını vermeye geldim” diyen 86 yaşındaki Fadime Üstüntaş, kadınların yaptığı çalışmaları çok beğendiGöz kamaştıran çalışmaları izlerken bir an olsun bir asra yakın yaşantının kendisine yüklemiş olduğu koca yükü bir kenara bırakan Fadime Üstüntaş, “Gençlerin eline sağlık, iyi olmuş” dedi.

Kursiyerler, yaşlı ziyaretçilerini rahat ettirmek için birbiriyle yarıştı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler