25 Nisan 2024, Perşembe

Anadolu Ateşi’ni Avrupa’da yakacaklar

22 Haziran 2015, Pazartesi 09:08

     


Çineli lise öğrencilerinden oluşturulan Anadolu Ateşi Halk Oyunları grubu, 25 Haziran'da Makedonya’da yapılacak olan Kültür Festivali’nde Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşayacak.

 (Anadolu Ateşi'nin çok özel görüntüleri Madran Magazin Dergisinde sizlerle) 

Makedonya’nın Ohrid kentinde bulunan Ohrid Gölü kenarında düzenlenecek olan Kültür Festivali’ne katılacak olan Anadolu Ateşi Halk Oyunları grubu,Zeybek, Artvin, Trakya, Karadeniz, Teke, Bitlis ve Romanlara ait yöresel halk oyunları ile Türkiye’yi temsil edecek.

 

20 yıldır Halk Oyunları eğitmenliği yapan Anadolu Ateşi Grubu’nun hocası Hakan Yıldız, Anadolu Ateşi Grubunu 6 ay önce kurduklarını ve Makedonya’daki kültür festivaline hazırlandıklarını bildirdi. İlk deneyimini Halk Eğitim Merkezi’nin Çine Yüksel Yalova Stadı’nda gerçekleştirdiği Halk Oyunları gösterisinde yaşayan Anadolu Ateşi, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞAYACAKLAR

Aydın Efeler Ayhot Halk Oyunları Kulübü aracılığı ile Federasyon’un denetlemesi sonucu hizmet pasaportu almaya hak kazanan Anadolu Ateşi Halk Oyunları Grubu, Makedonya’da Kültür Festivalinde Türkiye’yi temsil ettikten sonra Yunanistan, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan’ın tarihi ve doğa güzelliklerine de gezi düzenleyecek. Böylelikle Çineli gençler yabancı bir ülkede ülkelerini temsil etmenin gururu içerisinde değişik ülkelerin önemli yerlerini de görmenin mutluluğunu yaşayacak.

 

ÇİNELİLERİN KAZANCI BÜYÜK

Çine Efeler Derneği Başkanı olan Hakan Yıldız, ilçede ana sınıfından yetişkinlere kadar Çine Halk Eğitim Merkezi ya da ilçe okulları bünyesinde kurslar açtıklarını bu sayede ilçe halkına en doğru biçimiyle halk oyunlarını öğretmeye çalıştıklarını belirtti. Yıldız, Çineli gençlerin halk oyunlarına yoğun ilgisi olduğunu ve halk oyunları kursunun Çinelilere öz güven getirmesinin yanı sıra sosyalleşme açısından büyük hizmetleri olduğunu söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler