25 Nisan 2024, Perşembe

Çine’de Turizm şöleni

18 Nisan 2015, Cumartesi 15:38

     


Bu yıl 39'uncusu kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Çine’de de etkinlikler düzenlendi. Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen kutlama, şölen havasında gerçekleşti.

DİĞER FOTOLAR İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN (HABER VİDEOLARINI İSE HABERİN BİTİMİNDE BULABİLİRSİNİZ)

Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde ilk kez yapılan Turizm Haftası kutlamasına, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Halk Eğitim Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aydın Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları grubu ve Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri birbirinden güzel oyunları ile izleyicileri büyüledi. Kız öğrencilerin farklı kültürleri yansıtan kıyafetler ile gerçekleştirdikleri defile ise izleyicilerden tam not aldı. Ayrıca anaokulu öğrencileri de spordaki hünerlerini izleyicilere sundu.

Etkinlikte yöresel tatlar, sebze, meyve ve birçok yiyecek tanıtıldı. Çocuk gelişimi alanında ise miniklerin yaptığı şirin el sanatları görücüye çıkarılırken, öğrenciler tarafından dikilen elbiseler de sergilendi. Etkinlikte, birbirinden güzel yarışmalar yapıldı. Minik öğrencilerin her biri yüzlerini farklı ülkelerin bayraklarıyla boyayarak bu ülkeleri temsil etti. Aydın'ın yöresel değerlerinden olan deve de turizm kutlamalarındaki yerini aldı.

YÖRESEL TATLAR YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Marmaris Turunç Otel’in sponsorluğunu üstlendiği kutlamada ‘yöresel tatlar’ yarışması da düzenlendi. Marmaris Turunç Otel şeflerinin öğrencilere not verdiği yarışmalarda yöresel yemek kategorisinde, zeytinyağlı sarma dolması ile Müge Ünal birinci, yuvarlaması ile Raziye Kıvrak ikinci, kırlı kızartması ile Büşra Akbaş üçüncü olurken, yöresel hamur işleri kategorisinde, kocakarı kurabiyesi ile Müjgan Daldal birinci, bazlaması ile Deniz Akay ikinci, gözlemesi ile Neşe Kahraman üçüncü oldu. Yöresel tatlar kategorisinde ise kabak tatlısı ile Güliz Demir birinci, incir pastası ile Sema Yıldız ikinci ve kalburabastısı ile Deniz Akay üçüncü oldu.

“HER TURİST BİR GÖNÜL ELÇİSİDİR”

Etkinlikte konuşan Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Cevriye Ayyıldız, şunları söyledi:

“İnsanlar bulundukları yerlerden uzakta olsalar tarihi kalıntıları, anıtları, kentleri ve doğa güzelliklerini merak ederler. Bu bir yöre, bir ülke de olabilir. Turistlik, işte orada yaşayan insanların törelerini, göreneklerini yaşamlarını bilme, eğlenme ve dinlenme olayıdır. Yurdumuz tabii güzellikleri tarihi eserleri ve eşi bulunmayan sanat eserleri ile birçok ülkeden daha büyük imkânlara sahiptir. Aydın’da tarihi yapılarımız çok fazla ve bu yerleri ziyaret eden turist sayısı çoktur. Memnun ayrılan her turist gönüllü bir elçidir.” (OSMAN YURTTAŞ)

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler