24 Nisan 2024, Çarşamba

Doğa ve tarihe yolculuk

13 Ocak 2015, Salı 08:45

     


Çine Kültür Derneği 2015 yılının ilk yürüyüşünü düzenledi. Doğaseverler, Çine'nin Akçaova Mahallesi Yeşilköy Mevkisi'nden, Alabanda Antik Kenti'ne yürüdü.

 

Pazar günü sabah 08.00'de Çine Hükümet Meydanı'ndan hareket eden doğaseverler, 2015 yılının ilk parkurunda, Akçaova Yeşilköy Mevkisi'nden Alabanda Antik Kentine yürüdü. Doğaseverler, tarih kokan eserlerle iç içe geçirdikleri yolculuklarında dağlık alanlarda birçok zorlu engelle karşı karşıya kalırken, soğuk havaya da aldırış etmedi. Engelleri birbirlerine yardım ederek atlatan doğaseverler, yorucu parkurun sonunda ulaştıkları tarihi Alabanda Antik Kenti'nde birbirinden güzel fotoğraflar çekerek o anları ölümsüzleştirdi.

 

"TURİZME KATKIDA BULUNUYORUZ"

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, yürüyüşle ilgili şunları söyledi:

"Her ay yapılan doğa yürüyüşlerimize Akcaova Yeşilköy'den başlayıp, Alabanda Antik kentinde tamamladık. Bu parkurun bizim için ayrı bir önemi vardı. Biz nasıl yeni yerler görmek için civar bölgelere gidiyorsak ve bunu medya ve sosyal iletişim ağlarından edindiğimiz kardeş doğa yürüyüşü ekipleri ile kurduğumuz iletişim ile başarıyor isek aynı ekipler bizim parkurlarımıza gelmek istiyorlar. Bizde Çine'nin turizmine katkıda bulunmak adına ekip arkadaşlarımla proje geliştirdik. Çine'nin bütün tarihi bölgelerine çıkan parkurlar oluşturduk. Gelen ekiplere hem doğamızı hem tarihimizle tanıştırıyoruz. Son iki senede yakaladığımız başarının en büyük sırrı, yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımızın uyum ve azmidir.’’ (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler