26 Nisan 2024, Cuma

Uzun Kuyu gün yüzene çıktı

12 Eylül 2014, Cuma 09:15

     


Karpuzlu’da uzun yıllardan bu yana atıl durumda bulunan ve tarihi Osmanlı dönemlerine dayanan Uzun Kuyu, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan’ın talimatı ve girişimleriyle gün yüzüne çıktı.

 

Rivayete göre bir zamanlar kervanların dinlenip su içtiği ve Demirci Dere'nin su ihtiyacını karşıladığı Uzun Kuyu, artık turizme kazandırıldı. Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici ve Karpuzlu Esnaf Odası Başkanı Musa Kaçan, restorasyon çalışmaları tamamlanan Uzun Kuyu'da incelemelerde bulundu.

 

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, “İlçemiz içinde bulunan tarihi Uzun Kuyu bakımsızdı. Göreve geldikten sonra burada güzel çalışmalar yaptık. İlk önce Uzun Kuyu'nun etrafını temizledik. Buraya restorasyon yaparak, halkımızın hizmetine açtık. Vatandaşımız hafta içi ve sonrası buraya gelip gönül rahatlığıyla oturup piknik yapabilecek” dedi. Uzun Kuyu’nun tarihi açıdan Karpuzlu için çok önemli olduğunu söyleyen Ozan, “Kuyunun suyu içmeye elverişle ve çok güzel bir suyu var. Karpuzlu Belediyesi olarak buraya tekrar gün yüzüne çıkarıp, halkımızın hizmetine sunduk” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler