25 Nisan 2024, Perşembe

Karpuzlulular Yıldızdoğan ve Lara ile coşacak

4 Eylül 2014, Perşembe 09:29

     


Karpuzlu Belediyesi, Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyecek. Karpuzlu’nun önemli simgesi olan Alinda Antik Kenti'nin tarihi, kültürel, sanatsal ve turizm yönlerinin etraflıca tanıtılmasının hedeflendiği ve 14 Eylül'de yapılacak festivalde Sanatçı Yıldırım Yıldızdoğan ve Lara konser verecek.

 

Türk milletinin tarihinden güç alarak geleceğini şekillendirdiğini söyleyen Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, festivallerin kültürel değerlerin geleceğe taşınması, halkın kaynaşması ve çevreden gelen katılımcılarla görüş alışverişinin yapılması, Karpuzlu'nun tanıtılması açısından önemli olduğunu söyledi.

 

Karpuzlu’nun kıyıda kalmış görüntüsünden uzaklaştığını, gelişimin başladığını ve artık Karpuzlu’nun kabuğunu kırdığını, bu festivalde değişimin ve canlanmanın tüm belirtilerini katılımcılara göstereceklerini söyleyen Başkan Tuğrul Ozan, “Tüm Aydınlı hemşehrilerimizi bu değişimi ve gelişimi görmeye, bizimle birlikte yaşamaya davet ediyoruz. Her yıl düzenli olarak genişleyen ve büyüyen bir organizasyonla festivalimizi devam ettireceğiz. Alinda Festivalleri de kültürümüzün bir parçası haline gelecek” diye konuştu.

 

14 Eylül günü saat: 16.00'da Karpuzlu Belediyesi önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak festivalin gündüz programı, halk oyunları gösterileri, yöresel köy pazarının gezilmesi, Alinda Antik Kenti'nin gezilmesi ile tamamlanacak. Gece programında da Kuva-yi Milliye Derneği Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ile başlayan festival, Sanatçı Yıldırım Yıldızdoğan konseri, sihirbaz ve sahne gösterileri ile devam edip, Lara Konseri ile son bulacak. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler