17 Nisan 2024, Çarşamba

Çine HEM'de yaz kursları başlıyor

3 Haziran 2014, Salı 09:31

     


Çine Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Sadık Yavuzkan, yazı dolu dolu geçirmek isteyen Çineli gençleri, yaz kurslarına davet etti. Kurslar ücretsiz olup, kayıtlar Çine Halk Eğitim Merkezi binasında Haziran ayının son gününe kadar devam edecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Okullar Hayat Olsun yaz etkinlikleri kapsamında Çine Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açacağı yaz kursları arasında sportif ve müzik kurslarının yanı sıra temel eğitim kursları da yer alıyor. Bu kurslar ise, futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, judo, satranç, ingilizce, matematik, okuma-anlama, gitar, bağlama ve yüzme olarak belirlendi.

 

Yaz kurslarının önemine değinen Yavuzkan, şunları söyledi:

"Yazı boş geçirmek ve yeni bilgiler ve farklı dallarda öğrenim görmek isteyen gençlerimizi kurslarımıza bekliyoruz. Kurslarımızda yer alan sportif ve müzik kursları ile gençlerimizin sosyal faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlarken, matematik ve okuma-anlama kursumuz da temel eğitim açısından çok önemli konulardır."

 

KURSLAR EN UYGUN SAATLERDE YAPILACAK

Kurslara katılmak isteyen gençlerin Halk Eğitim Merkezi'ne giderek kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Yavuzkan, şöyle dedi: “Kurslara katılarak kendilerine katkı sağlamak isteyen gençlerin kurs saatleri konusunda hiçbir endişesi olmasın. Çünkü kurs saatlerimiz öğrenciler ve öğretmenleri arasında ortaklaşa bir karar ile belirlenecek. Bununla birlikte Çine Spor Salonu'nda yapılacak olan basketbol ve voleybol kursları öğleden önce, futbol kursları da akşamüzeri olma ihtimali çok yüksek. Bunun dışındaki kurslarımız için en uygun saatler belirlenerek, hiç kimsenin diğer yaşantılarını aksatmayacak bir biçimde olmasına dikkat edilecek.”

 

YÜZME KURSU DA AÇILACAK

Çine Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak olan yaz kursları arasında bu sezon yüzme kursu da yer alıyor. Yavuzkan, yüzme kursu Çine Belediyesi katkısıyla Aydın'da gerçekleştirileceğini söyledi. Diğer kursların ücretsiz olduğunu belirten Yavuzkan, sadece yüzme kursunun ücretli olduğunu açıkladı. Kurslar 1 Temmuz Salı günü başlayarak, 29 Ağustos Cuma günü sona erecek. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler