19 Nisan 2024, Cuma

Doğanın güzelliğiyle buluştular

1 Mart 2016, Salı 08:58

     


Çine’nin doğa sporlarındaki markası Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü, İzmir’in Nif Dağı yamaçlarındaki 17 kilometrelik Kaynaklar köyü, Gökdere Kanyonu ve Gürlek Şelalesi parkuruna yürüdü.

Doğa sevgisinin insan sevgisine eşdeğer olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Mehmet Demir, “Doğa, insana insan olduğunu gösteren bir ayna olsa gerek ki, hiç tanımadığınız insanlarla bir araya gelinip menfaatsiz paylaşımlar ve dostluklar kurulabiliyor. Bunu bu hafta sonunda tekrar yaşadık. Kaynaklar köyünün tek geçiminin de doğa yürüyüşleri ve dağcılık faaliyetleri turizmi olduğunu gördük. Çineli doğa severler ile yaptığımız sohbet sonunda da aynı şekilde Çine Madran Dağı’nın da bu şekilde hizmete açılarak Çine'ye gelir kaynağı olabileceğini düşündük. Dernek yönetimi olarak ilçe idarecilerine bu konularda ziyarette bulunmayı planlıyoruz” dedi.

Demir, bir sonraki yürüyüşün, 20 Mart’ta Katrancı, Aksivri ve Tuzabat parkuru olduğunu da sözlerine ekledi.

AYDIN'DAN KONUK YÜRÜYÜŞÇÜ

Yürüyüşe, Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, Dernek Başkan Yardımcısı ve Tema Çine Temsilcisi Salih Bozkurt ve 34 Çineli doğasever katıldı. Aydın Zirve Dağcılık Kulübü'nden Aydın Yolcu ve Muğla ASFAD Gençlik ve Spor Kulübü Üyesi Suat Gökbulut da yürüyüşçülere eşlik etti. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler