19 Nisan 2024, Cuma

İmam olmayınca cuma namazı kılamadılar

31 Ağustos 2016, Çarşamba 09:06

     


Çine Kahraman Mahallesi Camisi imamının yıllık izine ayrılması ile birlikte imamsız kalan cemaat, geçtiğimiz haftaki cuma namazını kılamadı. Cuma namazlarında cemaat yoğunluğu olduğunu ifade eden mahalleliler, yetkililerden imamlara izin verirken vekil imam görevlendirmesinde bulunulmasını istedi.

 

Çine Kahraman Mahallesi'nde yaşayan Hidayet Akın (64), cami imamının yıllık izne çıktığını ve cuma günü öğle namazını kılan cemaatin cuma namazını kıldıracak imam aradığını, ancak imam olmadığı için cuma namazı kılınamadığını söyledi. Cuma namazında imam şartı bulunduğunu ifade eden Akın, "Bizim camimizde vakit namazlarında çok cemaat bulunmaz, ancak cuma namazlarımız kalabalık olur. Çünkü çevre mahallelerden de insanlar gelir. Geçtiğimiz cuma günü cami imamı izne çıktı. Yerine başka bir imam gelmedi. Atamada mı sorun oldu, nerede bir hata var bilmiyoruz ama cemaat imam olmadığı için cuma namazını kılamadık. Yetkililer bu konuda daha dikkatli olsun. Bir hatadır olmuş ama tekrarlanmasını istemiyoruz" dedi.

 

"İNSANLIK HALİ, HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR"

Çine Müftüsü Feyyaz İdin ise konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: ''Biz, haberimizin olduğu 4 camimizde cuma namazı kıldırması için imam görevlendirdik. Böyle durumlarda ilk olarak hocamız, kendi yerine geçici olarak bir görevli yönlendirebilir. Eğer bunu yapamaz ise bize konu ile ilgili bilgi verir ve biz bir şekilde sorunu çözer, bir kişi görevlendiririz. 4 ayrı camimizde aynı sıkıntının ortaya çıktığını öğrenince cuma namazları için görevlendirme yaptık. Hocamız daha önceleri de izin kullandı ama bunların hepsinde bize bilgi verdi ve yerine görevli atadık. İnsanlık hali, herkesin başına gelebilir. Hocamız bu sefer bize bilgi vermeyi unutmuş, biz de haberdar olmadığımız için geçtiğimiz cuma günü Kahraman Mahallesi cemaatimiz cuma namazlarını kılamamış. Yaşanan sıkıntı bizi de üzdü. Bu hafta cuma namazı için bir görevlimizi Kahraman Mahallesi cemaatimiz için görevlendireceğiz.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler