24 Nisan 2024, Çarşamba

51 yaşında çıraklık yapıyor

30 Aralık 2016, Cuma 09:01

     


Çineli Halis Ünlü, 51 yaşında olmasına rağmen bobinaj dükkanında çıraklık yapıyor. ‘Öğrenmenin yaşı yok’ dedirten 51 yaşındaki Ünlü, çalışmanın ayıp olmadığını ve çalıştığı iş yerinden memnun olduğunu söyledi.

 

“BOŞ GEZMEKTEN DAHA İYİ”

Çineli 51 yaşındaki Halis Ünlü, Çine Sanayi Sitesi'nde bulunan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar’ın bobinaj dükkanında çıraklık yapıyor. 51 yaşında olmasına rağmen gençleri utandıran ve kuşağının çalışkanlığını kanıtlayan Ünlü, her geçen gün artan çırak sıkıntısını da gözler önüne seriyor. Bugüne kadar hayatını hayvancılık yaparak ve yine farklı iş yerlerinde çalışarak kazandığını söyleyen 51 yaşında, evli ve bir çocuk babası Halis Ünlü, nerede, ne iş olursa olsun çalışmanın ayıp olmadığını ve çalıştığı iş yerinden memnun olduğunu söyledi. İşçi kesiminin hayat şartlarının zorluğuna dikkat çeken Ünlü, hayatın bir mücadele olduğunu, bu mücadeleyi vermeyenlerin kaybettiğini ifade ederken, “Başkanımdan Allah razı olsun. Dükkanında bana iş imkanı tanıdı. 51 yaşında çırak olarak çalışıyorum ama boş gezmekten daha iyi. Ailem için para kazanıyor ve bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

 

“BOŞ GEZENİN BOŞ KALFASI ÇOK”

Eski neslin çalışkanlığına dikkat çeken Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, yeni neslin ise kolay iş peşinde olduğunu ifade ederek, “51 yaşında bir adamı biz yanımızda geri hizmetlerde çalıştırıyor isek artık esnafımızın halini düşünün. 12 yıl zorunlu eğitim, çıraklara büyük bir darbe vurdu. Usta sayısı her geçen gün azalıyor, çünkü yerini dolduracak çıraklar yetişmiyor. Artık günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesiyle birlikte maalesef gençlerimiz de kolay iş arar oldu. Masa başında iş kovalayan ve istediğini alamayan, boş gezenin boş kalfası olan bir sürü gencimiz var. Yakında birçok mesleğimiz usta yokluğu yüzünden bitme noktasına gelecek. Yetkililer buna bir önlem almalı ve çıraklar yeniden yetişmeli, yoksa ne gençlerimizi kurtarabileceğiz, ne de mesleklerimizi ayakta tutabileceğiz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler