25 Nisan 2024, Perşembe

2016'yı mangal ziyafetiyle uğurladılar

30 Aralık 2016, Cuma 17:20

     


Sibelco Turkey Madencilik A.Ş.'nin yönetici ve çalışanları, Çine’nin Çaltı Mahallesi’ndeki tesisin bahçesinde mangal yakıp 2016 yılını uğurladı. Firma çalışanlarına, yeni yıl hediyesi olarak da 100 liralık hediye çeki dağıttı.

 

 

İş güvenliği konusunda çok hassas olan Sibelco Turkey Madencilik, geri bildirimin gücüne yönelik davranış değişikliği ve işçilerden bekledikleri davranışla ile ilgili meyvelerini almaya başladı.

 

Tesisin toplantı salonunda firma çalışanlarıyla bir araya gelen Sibelco Genel Müdürü Kazım Demir, bu anlamda iki işçiye olumlu geri bildirimden dolayı yarım altın ve plaket ile ödüllendirdi.

 

İKİ İŞÇİYE YARIM ALTIN VE PLAKET HEDİYE EDİLDİ

İş güvenliği ile ilgili bütün çalışanların en iyisini yapmayı gayret gösterdiklerini söyleyen Firmanın Genel Müdürü Kazım Demir, “Tesislerde, ocaklarda ve ofisimizde eksiğimiz varsa gelip bildirimleri yapıyor. Bizde şartlarımızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Bununda karşılığını alıyoruz. Ama hala yapmamız gerek işlerimiz var. Burada sizlerin desteği çok önemlidir. Geri bildirimleriniz bizim için çok önemli. Bizim eksikliğimizi de sizinde gördüğünü şeyleri geri dönerseniz bizde bunları gidermeyi yollarını gideriz. Bizim için geri bildirim çok önemli. Bunun bu tür toplantılarda ödül törenlerinde anlamlandırmak istiyoruz. Arkadaşlarımıza motive etmesi için. Onlarda bu şekilde gördükleri eksiklikleri tamamlamamız yardımcı olmalarını istiyoruz. Sıfır kaza kapsamında güvenlik benimle başlar eğitimlerinde üzerinde durduğumuz olumlu geri bildirimin gücüne yönelik davranış değişikliği ile ilgili işçilerden bekledikleri davranışla ile ilgili meyvelerini almaya başladık. Zafer Akbal arkadaşımız elektrik panosundaki bir arızayı görüp gerekli mercileri arayıp sorunun büyümemesini önledi. Selçuk Yüksek, bir kişini hayatının kurtarmasına sebep oldu. Nakliye kamyonlarındaki şoför kantara yanaşıyor. Şoförde uyuşma meydan geliyor. Göğsünde ağrı oluşuyor. Araç şoförü aracında inmeyince yanına gitti. Araç şoförü kendisine iyi hissetmediğini söylüyor. Gerekli acil prosedürün gerçekleşmesini yapıp hastaneye yetiştirmesini sağladı. Bu ekip çalışmasıdır. Demek ki her noktada işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Kendi güvenliğimizi ve diğer arkadaşlarımızın güvenliği çok önemli” dedi.

 

“KİLO KONUSUNDA BİR İLERLEME YOK”

Firma çalışanların kilo konusunda bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyen Müdür Kazım Demir, “Başlattığımız kilo verme uygulamasında bir ilerleme gösterememişiz. Sağlıklı yaşamak için hareket ve kilo önemli. Sigara konusu da çok önemli. Çünkü cebinize, vücudunuza ve ailenizi zarar veriyor. Bu konular hakkında 2017 yılında doktorumuzla bir çalışma yapmak istiyoruz” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler