19 Nisan 2024, Cuma

Halk, o yola şehidin adını verdi

30 Eylül 2016, Cuma 08:15

     


Şırnak’ta yol kontrolünü sağlayan askeri time PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan Çine'nin Mutaflar Mahallesi'nden Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin hemşerileri, şehidin toprağa verildiği mezarlığa giden yola şehidin adını verdi.

 

Şırnak’ta yol kontrolünü sağlayan askeri time PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan Çine'nin Mutaflar Mahallesi'nden Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin hemşerileri, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinden dolayı bozulan ve şehit Süleyman Güneri'nin cenazesi için Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi tarafından ivedili bir şekilde onarılan Mutaflar Mahalle Mezarlığı'na giden yola şehidin ismini verdi. Mutaflar Mahallesi'nden Ercan Kılınç ve Erkan Özkaya, kendi imkanları ile yaptıkları ve üzerinde Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin adının yazıldığı tabelayı yolun girişine koydu.

 

RESMİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORLAR

Ercan Kılınç ve Erkan Özkaya, kendi imkanları doğrultusunda hazırladıkları tabelanın daha iyisini, ilçeyi yöneten yetkililerden beklediklerini ifade ederken resmi olarak da yolun isminin Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri Yolu olmasını istediklerini belirtti. Ercan Kılınç ve Erkan Özkaya, "Türkiye'mizin, Çine'mizin Güneri ailemizin başı sağ olsun. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybettik. Onu hiç bir zaman unutmayacak ve kalbimizde yaşatacağız. Biz onun adını yaşatmak için kendimizce bir tabela hazırlayarak mezarlık yoluna koyduk. İnşallah resmi olarak da yolun adı, şehidimizin adı olur" dediler. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler