29 Mart 2024, Cuma

Çineli general emekli oldu

30 Temmuz 2016, Cumartesi 17:20

     


Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sonrası 48 general emekliliğe ayrılırken, bunlar arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Çineli Tümgeneral Cevat Yazgılı da yer aldı.

 

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Rütbe bekleme süresi dolan 48 general ise emekliliğe ayrıldı. Çineli Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Cevat Yazgılı da emekli oldu.

 

15 TEMMUZ GECESİ İÇİN YAZGILI'YA ABİDİN PAŞA KEFİL OLMUŞTU

15 Temmuz darbe girişimine katıldığı iddiası ile 17 Temmuz'da gözaltına alınan, ardından da tutuklanan Çine eski Belediye Başkanı Mehmet Yazgılı'nın oğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Cevat Yazgılı, tahliye edilmişti. Hakkında ortaya çıkan yeni delilleri değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hafta başında tutuklanan Yazgılı'nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini istemiş, talebi değerlendiren Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez, Yazgılı'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Yazgılı'nın darbecilerle birlikte hareket etmediğine kanıt olarak karargahtaki kamera kayıtlarını savcılığa göndermiş ve kefil olmuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler