28 Mart 2024, Perşembe

Mehmet Zengin Camii’nde ilk ibadet

30 Haziran 2016, Perşembe 17:44

     


Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde öğrencilerin hem uygulamalı eğitim alabileceği hem de vatandaşların yararlanabileceği Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Zengin Uygulama Camisi’nde ilk ibadet yapıldı. Camiden ilk kez Allah-u Ekber sesleri duyulurken, cemaat ilk teravih namazını kıldı.

 

Çine’nin tanınmış esnafından Köfteci Mehmet Zengin’in Yeri’nin sahibi Murat Zengin tarafından merhum babası Mehmet Zengin’in hayrına Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine inşa edilen Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Zengin Uygulama Camisi ibadete açıldı. İlk akşam ezanının okunduğu camide çevrede yaşayan vatandaşlar teravih namazlarını ilk kez Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Zengin Uygulama Camisi’nde kıldı. İç ve dış görüntüsüyle beğenilen Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Zengin Uygulama Camisi’nde ilk teravih namazını Çine Müftüsü Feyyaz İdin kıldırdı. Namaz sonrası cemaate yiyecek ve içecek ikram edildi.

 

ÇİNE MÜFTÜSÜ FEYYAZ İDİN: MURAT BEY, ÖRNEK OLSUN

Çine Müftüsü Feyyaz İdin, “Çine’mizde merkezde 13 camimiz vardı, bu camimiz ile bu sayı 14 oldu. Mevlam Murat Zengin Bey’e afiyet, sıhhat ve ömür versin. Allah kendisine bu genç yaşında böyle bir şey nasip etmiş. 90 sene yaşayan alnı secdeye değmeyen insanlar var, 90 sene yaşayan ama Allah için bir kuruş vermemiş insanlar var. Allah verdiğini verdiği ile vermediğini de vermediği ile imtihan eder. Allah razı olsun, babasının ismini taşıyan bir cami yaptırdı. Merhum babasına rahmet olsun. Bu camimiz uygulama cami olması nedeniyle de farklı bir güzelliği daha bulunuyor. İnşallah yavrularımız bu camide eğitim görecekler. Murat Bey’in bu hayrı genç yaşta diyebileceğimiz ve hali vakti yerinde olan tüm kardeşlerimize örnek olsun. Allah, bizleri insanlığa yararlı her türlü işlerin içerisinde olmayı, bir katkımız bir hayrımız olmayı nasip eylesin. Çünkü insanın bu dünyada yaptığı hayırlar öteki dünyada bizlerle olacak, o zor günde bizleri hafifletecektir. Camimiz tüm Çine halkına hayırlı mübarek olsun” dedi.

 

DUYGULARINI ANLATACAK KELİME BULAMADI

Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Zengin Uygulama Camisinde ilk teravih namazı kılan cemaat arasında yer alan Murat Zengin, yaşadığı mutluluğu, içerisinde biriken manevi duyguları sözlere dökmekte zorlandı. ‘Yaşadığım mutluluğu ve huzuru anlatacak bir kelime, cümle bulamıyorum’ diyen Zengin, caminin resmi açılış töreninin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini belirtirken, tüm Çinelileri camide ibadet etmeye davet etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler