24 Nisan 2024, Çarşamba

Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

30 Mart 2015, Pazartesi 18:16

     


Umre ibadeti için Çine'den kutsal topraklara gidecek olan kafile, yakınlarının duaları ve gözyaşları eşliğinde yolcu edildi.

 

Çine'den kutsal topraklara giden 40 kişilik kafile için Çine Merkez Çarşı Cami önünde uğurlama töreni gerçekleştirildi. Törende Kur'an tilaveti de okundu. Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, umre'ye gidenlerin yakınlarına şöyle seslendi:

 

"O topraklar Peygamber Efendimizden, raşid halifelerimizden hutbe dinlemiş topraklar. O topraklar Hz. Hamza ve daha nice İslam komutanlarının Allah Allah nidalarını duymuş topraklar. O topraklar o zorlu mücadelelerde hakka varan yola ulaşmak için gösterdikleri fedakarlıkları görmüş topraklar. O topraklar barında binlerce sahabeyi barındıran topraklar. Umreye giden kardeşlerimiz Medine'de efendimizi de ziyaret edecekler. Efendimiz, 'kim benim kabrimi ziyaret ederse, sağlığımda bana gelmiş gibidir' diyor. Umreye giden kardeşlerimiz, sizler için, evlatları için aziz vatanımız için dua edeceklerdir. İçinde o topraklara özlemi yana yana hisseden bütün kardeşlerimize Mevlam nasip eylesin."

 

"BU DUYGU HİÇ BİR ŞEKİLDE ANLATILAMAZ"

Umre ibadetini 3'üncü kez gerçekleştirmek için yola çıkan 62 yaşındaki Ömer Bozkurt, duygu ve düşüncelerini, Umre ibadetinde yaşadığı duyguları kelimelerle anlatamayacağını, bu duyguyu sadece bu ibadeti yapanın bilebileceğini aktarırken, henüz 17 yaşında olan ve Umre ibadetini gerçekleştirmek için kafilenin içerisinde yer alan Firuze Yaldız ise, "Allah inşallah herkese Umre'ye gitmeyi nasip etsin. İnşallah Umre'den gelincede oranın hakkını vermeyi Allah bize nasip etsin, bu duygu hiç bir şekilde anlatılamaz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler