19 Nisan 2024, Cuma

Eysim çalışanları sendikalı oldu

30 Ocak 2017, Pazartesi 16:42

     


Çine’de faaliyet gösteren Eysim Mineral Madencilik Şirketi, işçilerinin üye olduğu sendika ile sözleşme imzaladı.

 

Eysim Mineral Madencilik Şirketi ile Öz Maden İş Maden İşçileri Sendikası arasında, 2017-2019 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şirkette çalışan işçilerin, Öz Maden İş Sendikası'na üye olduğu günden bu yana Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir ile sendika arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri, kısa sürede sonuçlandı.

 

İş yerinde, sendika-işveren çekişmesinden çok, çalışanların emeklerinin karşılığının verilmesi yönünde çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Öz Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan, “Öz Maden İş Sendikası, işverenle işçi arasında güzel bir köprü olmuştur. Çalışan işçilerimize sosyal, maddi ve manevi olarak bir nebze faydalı olabildiysek ne mutlu bize. İşverenin de işçisini ve iş yerini düşünerek iyi bir hak verdiğini ve işçilerimizin bu haklara sahip olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sözleşme 3 yıllık bir süreyi kapsıyor, birinci yıl 2017'de net asgari ücrete ilaveten yüzde 17 ile yüzde 30 arasında ücret zammı alınmış olup Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye yardımı ve diğer sosyal haklar konusunda kazanım sağladık. Bu durum, Öz Maden İş Sendikası’nın yapısında, istişare ile görüşülerek, konuşularak çok şeylerin güzel olacağının göstergesidir. Bizim toplu sözleşme görüşmelerimiz, gürültüsüz, kavgasız, iyi niyet çerçevesinde, alınabilir en iyi zammın alınması şeklinde olur. Eysim Mineral Madencilik Şirketi’nde yaptığımız toplu sözleşmenin, çalışan mesai arkadaşlarımıza ve Muhammet Demir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aydın- Çine bölgemize hayırlı olmasını, bu iş yerimizin üremesine, büyümesine katkı sağlamasını, sendikalaşmanın, diğer iş yerlerine de ne kadar iyi olduğunu anlatması bakımından öncü olmasını diliyorum” dedi.

 

“HAYIRLI OLSUN”

Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir de anlaşmanın, derdi evine helal rızık götürmek isteyen işçiyle, derdi yine helal rızık götürmek isteyen işverenin birlikte aldığı bir karar olduğunu söyledi.

Demir, “Dolayısıyla bizim sendikadan, işçiden, işçinin üretimden gelen gücünü kullanmaktan anladığımız, genelde maalesef yıllardır ülkemizde bu gücü derdi ekmek olmaktan ziyade, derdi devletle, milletle mücadele etmek şeklinde olan sendikalar şeklinde olmuştur. 1980 sonrası da bazı sendikalar tamamen şahsi menfaat üzerine 'Ne temin edebiliriz' şeklinde bir sendikal düşünce yapısı oluşmuştur. İşçinin anayasal hakkı olan bir konuda, bu hakkın doğru niyetle, iyi niyetle, amacı bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olan işçilerle ve sendikalarıyla anlaşmamak gibi bir düşünce olamaz. Burada hepimiz üretimden gelen gücü kullanmak, evimize helal rızık götürmek, ülke ekonomisine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla el birliği ile ortak menfaatte buluştuk. Hayırlı uğurlu olsun hepimize” diye konuştu.

Eysim Mineral Madencilik Şirketi’nde düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine Öz Maden İş Sendika Genel Başkanı Ahmet Arslan, Genel Sekreter Mustafa Kıra, Denetim Kurul Başkanı Ramazan Yıldız, sendika yetkilileri fabrika yöneticileri ve işçiler katıldı.

Tarafların toplu iş sözleşmesini imzalamasının ardından, işveren, işçiler ve sendika yetkililerine şirket bahçesinde mangal partisi düzenlendi. (OSMAN YURTTAŞ)

 







 
Son Eklenen Haberler