25 Nisan 2024, Perşembe

Cumhuriyet coşkuyla kutlandı

29 Ekim 2018, Pazartesi 14:54

     


Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olan Yörük Ali Efe ve kahraman zeybeklerin Ege'de Yunan işgalcilerine attığı ilk tokat olan "Malgaç Baskını"nın planlandığı Çine'de Cumhuriyetin 95. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olan Yörük Ali Efe ve kahraman zeybeklerin Ege'de Yunan işgalcilerine attığı ilk tokat olan "Malgaç Baskını'nın planlandığı Çine'de de Cumhuriyetin 95. yıl dönümü kutlandı. Kutlamaya Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti temsilcilier, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olan Kuva-yı Milliye’nin merkezi Çine’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Efe oyunları sergilendi. Öğrenciler günün önemini belirten şiirler okudu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

 

 

"ÇİNE'DEN YÖRÜK ALİ EFE'LER ÇIKMIŞTIR"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Çine Kaymakamı Turan Erdoğan şunları söyledi: Cumhuriyetimiz 95. yıldönümü milletçe kutlamanın derin sevinci içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1919'da ya istiklal ya ölüm diyerek Kurtuluş Savaşı2nı başlatmıştır. Bu güzel vatanda Cumhuriyeti ilan etmiştir. İzmir'den Hasan Tahsin, Maraş'tan süçtü imam, Kastamonu'dan cepheye mermi taşıyan Şerife bacılar, Çine'den Yörük Ali Efe'ler çıkmıştır. Rejimlerin en faziletlisi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamanın en derin sevinci içerisinde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere emanet eden tüm ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler