29 Mart 2024, Cuma

ASKİ'den su borcu olanlara yapılandırma fırsatı

29 Eylül 2016, Perşembe 18:15

     


Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun gereği su abonelerine, vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesine ait su ve atık su borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu. ASKİ yetkilileri, borcu olan abonelerin bu fırsattan yararlanmalarını istedi.

 

ASKİ'ye su borcu bulunan vatandaşların borçlarını daha kolay bir şekilde ödemeleri için bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirten ASKİ yetkilileri, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki borçları kapsayan yapılandırma fırsatı için 31 Ekim 2016 tarihine kadar ASKİ Genel Müdürlüğü ve şubelerine başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Yapılandırma kapsamında vatandaşların borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeme seçeneklerinin bulunduğunu belirten yetkililer, borçların yapılandırılması halinde önceden işleyen gecikme faizi ve zamlardan vazgeçileceğini, borçların güncel değeri üzerinden kat sayısına uygun bir şekilde yapılandırılacağı bilgisini verdi.

ASKİ yetkilileri, yapılandırma hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların telefon ile kendilerine ulaşabileceği gibi şubelere asılacak olan bilgilendirme afişlerinden de bilgi alabileceklerini açıkladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler