28 Mart 2024, Perşembe

Muhtarın eniştesine kızdı, istifa etti

29 Temmuz 2014, Salı 16:12

     


Çine Kabalar Mahallesi’nde yaklaşık 2 yıldır imamlık yapan Ercan Durmuş, görevinden istifa etti. İmam Durmuş'un, Mahalle Muhtarı Yusuf Kenan Aktaş’ın eniştesi olan Mehmet Akman ile yaşadığı kişisel sorunlardan ötürü istifa ettiği iddia edildi.

 

24 yıldır imamlık yapan Çineli Ercan Durmuş’un sürpriz istifası mahalle sakinlerini şaşkına çevirirken, Muhtar Yusuf Kenan Aktaş’ın aralarındaki polemiğe karşı ilgisizliğine içerlenerek ve Mehmet Akman’a kızarak mesleğini bıraktığı iddia edildi. Durmuş'un, geçtiğimiz Cuma günü köy sakinleri ile vedalaşarak mahalleden ayrıldığı öğrenildi. Mahalle sakinlerinin defalarca dil döküp ricada bulunmasına rağmen İmam Durmuş, Mehmet Akman’ın kendisine bazı konularda haksızlık ettiğini ve mesleğini daha fazla sürdüremeyecek olduğunu ileri sürerek istifasını Çine Müftülüğü’ne verdiğini dile getirdi. Bazı mahalle sakinlerinin iddialarına göre imamın mahalledeki ikamet ettiği evin bahçesindeki sebzeler kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edildi ve arabasının arka camı da kırıldı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Kabalar Mahalle Muhtarı Kenan Aktaş, İmam Ercan Durmuş ile aralarında hiç bir tartışma olmadığını ve Durmuş'un kendi isteği ile istifa ettiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler