17 Nisan 2024, Çarşamba

Eski muhtar isyan etti!

29 Mayıs 2015, Cuma 08:23

     


Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte gelirlerinden olan muhtarlar bir de mahalleye yaptıkları hizmetlerden doğan borçları ödemeye çalışıyor Çine Bahçearası Eski Muhtarı Fehmi Kurt, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı belediyeden 10 bin lira alacağı olduğunu, ancak belediye yetkililerinin sessiz kaldığını iddia etti.

 

Çine’de belediyeden en çok alacağı olan muhtarlardan birisi olduğunu iddia eden Kurt, muhtarlık döneminde Çine Belediyesi’nin çimento ve benzeri malzemeleri sadece iki işyerinden alışveriş yapmalarını istediğini ve bu işyerlerinden alışveriş yapmadıkları takdirde belediyenin işlerini yapmadığını savundu. Borcunun 8 bin lirasının sadece bu iki işyerinden alınan pahalı çimentolardan oluştuğunu söyleyen Kurt, belediyenin belirlediği bu iki işletmede satılan çimentonun piyasaya göre daha pahalı olduğunu iddia etti.

 

Mahalleye hizmet etmek için Özel İdare’den gelen ödeneğin dışına çıkarak daha çok sokağa parke taşı döşediklerini belirten Eski Muhtar Fehmi Kurt, Büyükşehir olmadan önce bu şekilde ödeneğin dışına çıkabildiklerini ve borçlarını Özel İdare’den bir sene sonra çıkacak ödenekten ya da mahallenin üzerine olan mallardan sağlanan gelirlerden kullanarak ödediklerini ifade etti. Kurt, Büyükşehir Yasası ile Özel İdare’nin kapanması ve mahalleye gelir getiren malların Büyükşehir’e devredilmesiyle birlikte zor günler geçirdiklerini söyledi. Mahalleden Büyükşehir’e aktarılan malların gelirlerini kullanan Büyükşehir Belediyesine sitem eden Kurt, kendisi gibi bütün mağdur olan muhtarların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sessiz kalmasına sitem eden Kurt, bu tutumlarının hazmedilemez olduğunu söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler