25 Nisan 2024, Perşembe

Çine’de boğalar eğitim yararına arenaya çıktı

28 Kasım 2022, Pazartesi 11:12

     


Çine Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen güreşlerde boğalar eğitim yararına arenaya çıktı. Baş güreşlerinin pehlivanı da Muğla Yerkesik’den Yıldırım isimli boğa oldu.

Çine 5. Geleneksel Boğa Güreşleri, Çine Hayvan Pazarı Alanı’nda yapıldı. Güreşlere, Ege Bölgesi’nin yanı sıra Artvin’den satın alınan ünlü boğalarda katıldı.

“GELİRİNİ YİNE EĞİTİM YARARINA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Sabah erken saatlerde güreş alanına doldurmaya başlayan güreş severler arasında kadınlar ile çocuklarda yer aldı. Güreş Komitesi tarafından arenaya davet edilen boğalar, izleyicileri keyifli anlar yaşatırken zaman zaman güreşten kaçan boğalar korku ve heyecanı aynı anda yaşattı. Boğa güreşlerini organize eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yaşar Van, “İlçemizde beşinci, Cumhuriyet Mahallesi olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz güreşlerimize vatandaşlarımızın büyük ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Sorunsuz şekilde tamamladığımız güreşlerde izleyicilerimiz keyifli anlar yaşadı ve ayrılırken de memnuniyetlerini ilettiler. Önceki yıllarda olduğu gibi güreşlerden elde ettiğimiz geliri, yine eğitim yararına değerlendireceğiz. Güreşlerimize destek olan iş insanlarımıza, esnafımıza ve katkı sunan tüm halkımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

5. Geleneksel Boğa Güreşleri’nin baş güreşini kazanan Yerkesik’den gelen Yıldırım isimli boğa ve diğer kategorilerde birinci olan boğaların sahiplerine kupalarını protokol üyeleri ile iş insanları takdim etti.

Güreşlere, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, Çine İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Furkan Fahri Altıntaş, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ile MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, ilçedeki iş insanları ve çok sayıda güreş sever katıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler