16 Nisan 2024, Salı

Bir tarla sulanırken bir mahalle susuz kalıyor

28 Temmuz 2016, Perşembe 15:09

     


Çine'de yer altı su kaynaklarının yaz aylarında azalması nedeniyle bazı mahallelerde su sıkıntısı yaşanırken, Kargı Mahallesi'nde sadece 80 dönümlük tarlayı sulamak amacıyla çalıştırılan bir su pompası, tüm mahalle halkının susuz kalmasına neden oluyor.

 

Çine Kargı Mahallesi'nde Orhan Meşe'ye ait 80 dönümlük tarlayı sulamak amacıyla mahalleye su sağlayan pompanın yaklaşık 20 metre yakınına yerleştirilen milli pompa, tarlayı sulamak için çalıştırıldığında mahalle pompasının su çekmesini engelliyor. Gündüz 80 dönümlük tarla sulanırken, mahallede bulunan 150 haneye su gitmiyor. Mahalleli suya en çok ihtiyaç duyulan yaz aylarında su sıkıntısı çekiyor.

 

Durumdan yakınan Kargı Mahalle Azası Hüseyin Akbağ (36), "Orhan Meşe'ye ait ve Ekrem Adız'ın icarladığı 80 dönümlük tarla için çakılan pompa yetersiz olduğu için ikinci bir pompa çaktılar. Bu pompa milli olduğu için çalıştığında bizim pompaya su çıkmıyor. Tarlayı sulamak için yapılan ikinci pompa, mahalle pompasının 20 metre mesafesinde. 150 metre uzağında olsa böyle bir sorun olmayacak" dedi. Akbağ, bu sorunun acilen giderilmesini istedi.

 

"BELGELER, ÇİNE BELEDİYESİNDE"

Kargı Mahallesi'nde yaklaşık 20 sene önce azalık yapan Hüseyin Damar da (59), "Aslında bizim pompanın çektiği su bize fazlasıyla yeter. Yaz aylarında bu iki pompa birbiriyle dövüşüyor. Diğer pompa bizimkine su vermiyor. Milletin tam da daha suya ihtiyacının olduğu vakitlerde bizi susuz bırakıyor. Tarladan geliyoruz, evde su bulamıyoruz" diye konuştu. Durumu ASKİ yetkililerine ilettiklerini ifade eden Damar, "ASKİ bize elinizde mahkeme belgeleri var mı diye sorarak konuyu geçiştiriyor. ASKİ'nin bu sorunu araştırması ve çözmesi gerekiyor. Büyükşehir olduktan sonra muhtarlıklardaki dosyalar Çine Belediyesi'ne aktarıldı ve bu mahkeme olayı ile ilgili tüm dosyalarda şu anda belediyelerde... ASKİ'den bu sorunu çözmesini istiyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler