24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine'de Kur’an-ı Kerim hatmi tamamlandı

28 Temmuz 2014, Pazartesi 11:19

     


Çine Müftülüğü tarafından başlatılan ve her gün ikindi namazından önce hafızlar tarafından okunan Kur’an-ı Kerim hatmi tamamlandı. Çine Çarşı Cami'nde yapılan hatim duasının ardından cami cemaatine ikramda bulunuldu.

 

Çine Müftülüğü tarafından başlatılan ve Yeni Cami'de hatimle de kılınan teravih namazlarının son cüzü de okundu. İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, cemaatle birlikte hatim duası yaptı. Her rekatta 1 sayfa olmak üzere günde 20 sayfa okunan teravih namazlarını her gün 2 hafız 10'ar sayfa okuyarak kıldırdı. Bu yıl hatimle teravih namazlarını İlçe Müftüsü Hafız Feyyaz İdin, Şevketiye Camii Görevlisi Hafız Rıdvan Öztürk, Sanayi Camii Görevlisi Hafız Bircan Yılmaz ve İmam-Hatip Camii Görevlisi Beytullah Madran kıldırdı.

 

Çine Müftüsü Feyyaz İdin, "Bugün müstesna bir gün. Bir aydan beri, değerli hafız arkadaşlarım, hoca arkadaşlarımla beraber burada Kuran-ı başından sonuna kadar her gün bir cüz olmak üzere 30 gün aralıksız devam ettik ve bitirdik. İlçemizdeki hafız arkadaşlarımızla beraber burada duasını yaptık. İnşallah Mevlamız kabul buyurmuştur. Bu faaliyetimiz hem hafız arkadaşlarımızın hafızlıklarını korumak noktasında, güçlendirme noktasında önemli bir fonksiyon icra ediyor, kendi içinde. Cemaatimizde bu vesile ile ezbere okunan Kur'an-ı dinliyorlar. Dolayısı ile Peygamberimizin mukabele sünneti de bizim tarafımızdan yaşatılmış oluyor. Bu manada çok mutluyuz. Her şeyden evvel Kur'an’la beraber olmanın mutluluğu yaşıyor, onun hazzını tadıyoruz. Bu hazzın bu mutluluğun da daim olmasını diliyoruz" diye konuştu. (MURAT ŞENBAKLAVACI/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler