20 Nisan 2024, Cumartesi

Susuz yaz

28 Haziran 2016, Salı 14:35

     


Çine’de içme suyu borularının patlamasıyla ortaya çıkan sorunun ardından bir de tatlı su sıkıntısı baş gösterdi. Susuzluk çeken halk, Madran suyu akan su çeşmelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak yeterli tatlı su akmayan çeşmelerin önünde sıra kavgaları çıktı. Bazı çeşmelerin kullanıma kapatılması ise tepki çekti.

 

Çine’nin su şebeke borusu onarım çalışmaları nedeniyle merkez mahallelerinde yaklaşık 15 gündür devam eden su sıkıntısı giderilmeye çalışılırken bu kez de tatlı su çeşmelerinde sıkıntı yaşandı. Tatlı su çeşmelerinden yeterli su akmayınca vatandaşlar uzun su kuyrukları oluşturdu. Ayrıca bazı çeşmelerden, bazı zamanlarda su akmaması, vatandaşın tepkisine neden olurken, ÇİPAŞ’a su yetiştirebilmek için halkın kullandığı tatlı su çeşmelerinin suyunun bilerek kesildiği iddia edildi.

 

Çineli İrfan Aldemir, tatlı su çeşmelerinin az akması nedeniyle gün boyunca uzun kuyruklar oluştuğunu söylerken, tatlı su memleketinde vahim duruma düştüklerini söyledi. Aldemir, ''İnsanlar şebeke suyunu sağlıklı bulmadıkları için içmek istemiyor ve tatlı su çeşmelerine akın ediyor. Zaten şebekede de borular patladı. Günün hangi saatinde gelirseniz gelin, tatlı su çeşmelerinin önünde uzun kuyruklar var. Suyun niçin çok az aktığını bilmiyoruz, ancak yetkililer kaynakta yeterli su olmadığını söylese de halk arasında, ÇİPAŞ’a su yetiştirilemediği için ise tatlı su çeşmelerinin kapatıldığı ya da suyun az verildiğini konuşuluyor” dedi.

 

ZABITALAR ÇEŞME ÇEŞME DOLAŞIYOR

Susuzluk, az akan tatlı su çeşmelerinin başında sık sık kavgalara da yol açtı. Uzun kuyrukların oluştuğu çeşmelerde iki bidondan fazla doldurmak isteyen vatandaşlar ile buna izin vermek istemeyen vatandaşlar arasında tartışma ve kavgalar başladı. Çine Belediye Zabıta ekipleri gece gündüz demeden çeşme çeşme dolaşarak su teminin adil ve düzenli olmasını sağlamaya çalışıyor.

 

TATLI SU KULLANAN MAHALLELERDE SIKINTI

Çine’nin tatlı su çeşmelerinde yaşanan su sıkıntısı, Madran Dağı eteklerinde bulunan ve çeşmelerinden tatlı su akan mahallelerde de yaşanmaya başladı. Özellikle Mutaflar Mahallesi'nde bir gün akan suyun bir gün akmadığı ve ASKİ yetkililerinin, sorunun, su kaynaklarının kurumasından kaynaklandığı yönünde vatandaşa bilgi verdiği öğrenildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler