25 Nisan 2024, Perşembe

Cennet Kuşu!

28 Mayıs 2020, Perşembe 18:51

     


Varlıklarından bir haber olduğumuz, görüntüleriyle görenleri şaşkınlığa uğratan dünyanın en garip canlılarını sizler için derliyoruz, işte Cennet kuşu; 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Cennet Kuşu ailesinin bilimsel adı Paradisaeidae’dir ve ağırlıklı olan Avustralya, Yeni Gine ve Endonezya’da bulunurlar. Eşsiz güzellikleri  ve muhteşem ötüşleri nedeniyle tüm dünyada “cennetten gelen” adını almışlardır. Yağmur ormanlarının tahribata uğramasından dolayı dünyanın mucizesi sayılan bu kuşların nesli de ne yazık ki tehdit altındadır.

 

Cennet kuşlarının en yakın evrimsel akrabaları kargalar sayılır. Ailedeki tüm türlerin DNA’snın incelenmesinin ardından Cennet Kuşu familyasının 24 milyon yıl önceye dayandığı ortaya çıkmıştır.Cennet Kuşu ailesinde 42 farklı tür vardır. Cennet kuşlarının erkekleri parlak renklerdedir ve detaylı, dikkat çeken kuyrukları vardır. Erkekler bu ihtişamlı güzelliklerini çiftleşme mevsimlerinde dişilerini etkileyebilmek için kullanırlar. Dişiler ise genellikle kahve rengi ve gri renklerinde olurlar ve görünüşleri erkeklere nazaran daha mütevazıdır. Cennet kuşları meyve, tohum ve böceklerle beslenirler.  Cennet kuşlarının büyüklükleri türlerine göre 15 cm’den 110 cm’e kadar değişebilmektedir.

 

Bu kuşlar renkleri, şakımalarının yanı sıra kur danslarıyla da efsaneleşmiştir. Bu kur danslarından en ünlülerinden biri de Viktorya Cennet Kuşu’na has bir özelliktir. Viktorya cennet kuşu dişini etkilemek için adeta tangoyu andıran karşı konulamaz bir dans yapar. Vogelkop (Muhteşem cennet kuşu) dişisine kur yapacağı zaman adeta kocaman bir gülümseyen yüze dönüşür. Vogelkop kıvrık ağızlı cennet kuşu olarak da bilinir ve Yeni Gine’de yaşar. (HABER MERKEZİ) 

 

 






 
Son Eklenen Haberler