25 Nisan 2024, Perşembe

Derede sel alarmı

27 Aralık 2016, Salı 15:50

     


Çine'nin Evciler Mahallesi sakinleri, evlerinin yanından geçen Söğütçük Deresi’nin darlığının ve bakımsızlığının kendilerini endişelendirdiğini belirterek, ''Yağışlı havalarda büyük korku yaşıyoruz. Bu derede bir an önce ıslah çalışması yapılsın'' dediler.

 

 

Çine'nin Evciler Mahallesi'nden geçen Söğütçük Deresi'nin yanında evi bulunan Feyzullah Ece (45), Madran Dağ'ından gelen yağmur suları nedeniyle derenin her yıl taştığını ve büyük zarar gördüklerini söyledi. Taşkınlar nedeniyle mahallenin su altında kaldığını, mahsullerinin telef olduğunu ve evlerini su bastığını söyleyen Ece, “Kış aylarında Madran Dağı’ndan gelen yağmur suları, yatağı dar olan derenin taşmasına neden oluyor. Taşkın, yaşamımızı olumsuz etkilerken yatırım yaptığımız mahsullerimizi de mahvediyor. Bugüne kadar taşkınlardan çok çektik, artık sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Yetkililer, göstermelik işler yaparak dereyi temizlemeye çalışıyor. Ama yapılan bütün çalışmalar yetersiz kalıyor. Bu derede geniş çaplı bir ıslah çalışması şart. Çine Belediyesi, Devlet Su İşleri başta olmak üzere kim bizim halimizden anlıyor ise gelsin bu sorunumuza kalıcı çözüm bulsun” dedi.

 

MENFEZ VE KÖPRÜLERDE TEMİZLİK YAPILMALI

Dere yatağına çöp ve anız atarak suyun önünü kesen bazı vatandaşları da suçlayan Feyzullah Ece, Aydın-Muğla karayolu ve Aydın-Muğla eski karayolunun altında geçen menfez ve köprülerin bir türlü açılmadığını ve temizlik çalışması yapılmadığını belirtirken bu konuda duyarsız davranan ve sorunlara çözüme kavuşturmayan yetkililere tepki gösterdi.

 

“HALKIN SORUNUNU ÇÖZMEK BU KADAR MI ZOR?”

“Biz burada daha ne kadar zarar edecek, ne kadar boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız” diyerek yetkililere seslenen Ece, “Kimse gelip benden oy istemesin. Milletin oyunu istemeye gelince söz verenler, seçim sonrası hiç uğramıyor. Belediye, derenin bir kısmında temizlik çalışması yapıyor ama bunlar sadece günlük işler. Şiddetli yağmurda yine sel felaketi yaşanacak. Biz kalıcı bir çözüm istiyoruz. Devlet, belediye el ele vererek halkın sorununu çözmek bu kadar mı zor?” dedi.

 

ZARARLAR KARŞILANMADI

Söğütçük Deresi'nde geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde seralarının yıkıldığını ve mahsullerinin mahvolduğunu ifade eden Ece, yetkililerin zarar tespit çalışması yaptığını ancak yaşanılan sel felaketinin afet kapsamına alınmayarak zararlarının giderilmediğini de hatırlattı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler