24 Nisan 2024, Çarşamba

“Bu suyu hayvanlar bile içmez”

27 Haziran 2016, Pazartesi 13:34

     


Çine’nin merkez mahallelerinin çoğu bölgelerinde sık sık su kesintilerinin yaşanması ve çeşmelerden kirli su akması, vatandaşı canından bezdirdi. İlçede zaman zaman yaşanan su sıkıntısından şikayet eden vatandaşlar, 'Bu suyu hayvanlar bile içmez' diyerek kirli suya tepkilerini dile getirdi.

 

Çine’de özellikle Hamitabat, Şevketiye, Soğancılar ve Yeni Mahalle’de yaşanan su sıkıntısı, vatandaşı çileden çıkardı. Yaklaşık 15 gündür yaşanan su sıkıntısı ile birlikte çeşmelerden akan kirli su vatandaşların sağlığını tehdit ederken, bu suyu kullanamayan vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.

 

“ÇAMURLU SUYA BENZEMİYOR”

Çine Soğancılar Mahallesi’nden Cafer Akdeniz, yaz mevsimi dolayısı ile depolardaki suyun yetmeyeceğini düşünerek yetkililerin bilinçli olarak artezyenden su deposuna su basıyor olabileceğini iddia ederek, şunları söyledi:

“Vatandaş su parasını yatırmadığında yetkililer nasıl hemen gelip vatandaşın temel ihtiyacı olan suyunu kesiyor ise kendi işini de düzgün yapması gerekiyor. Sen bir kişinin suyunu kesersen, ona ‘sen öl’ demiş olursun. İnsan susuz yaşayabilir mi, yaşayamaz. Ben ilk önce yine arıza vardır, çamurlu sudur diye düşündüm, fakat bu çamurlu suya hiç benzemiyor. Demir küfüne benziyor ve sabahtan akşama kadar çeşmelerden bu şekilde su aktı. Bir iki saat sonra düzelir diye bekledik, ama düzelmedi. İnsan sağlığını tehdit eden bir durum, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Artık evimizde bağlı çeşmeleri kullanamaz olduk. Bu suyu kullananlar hasta olabilir. Bunun sorumluluğunu o zaman kim üstlenecek. Ayrıca yetkililer biz bu sorunu kendilerine ilettiğimizde sanki bu sorun normalmiş gibi karşılıyorlar. En acı veren ve benim dikkatimi çeken ise yetkililerin bu tavrı oldu.”

 

ALMANYA’DA BİR KEZ DAHİ BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞMADI

Almanya’nın Köln şehrinde 35 yıl yaşadığını belirten Ali Rıza Yanar (54), orada bir kez dahi böyle bir sorunlar karşılaşmadığını, hayatında ilk kez çeşmelerden su ile birlikte pisliğin aktığına tanıklık ettiğini ifade etti. Çeşmeyi açmasıyla birlikte akan pis su ile şok olduğunu belirten Yanar, ‘Bu suyu hayvan bile içmez’ diyerek sorunu Sağlık Bakanlığına taşıyacağını bildirdi. Ali Rıza Yanar, 15 gündür çektikleri çilenin açıklanır bir durum olmadığını söyledi.

Çine Hamitabat Mahallesi Adnan Özdemir Caddesi üzerindeki su şebeke borusunun patladığını, yetkililerin halkı bilgilendirdiğini ve anonsun ardından sıkıntı yaşamamak için hazırlık yaptıklarını belirten Yanar, 15 gündür yaşadıkları sorun ile ilgili hiçbir anons yapılmadığını söyleyerek tepkisini dile getirdi.

 

BAŞKAN DİNÇER MÜDAHALE ETSİN İSTİYORLAR

Çine Yeni Mahalle’de ikamet eden Yılmaz Çoban (51), “Bu suların 15 gündür bu şekilde kirli akması bizi tedirgin etti. Eğer bir yerde onarım çalışması var ise bunu bizim de bilmemiz gerekiyor. Ben ASKİ yetkililerine ulaşamadım. Biz bu suyu bu kirliliği ile nasıl kullanabiliriz. Temizliğimizi yapamıyoruz, yemek zaten yapmıyoruz, duşa giremiyoruz. Zaman zaman kesilme yapıyor, zaman zaman simsiyah küf gibi akıyor. Biz ulaşamadık. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in de bu konuya el atmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

PATLAKLAR ONARILDI, ESKİ SU BORULARI DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan, ASKİ yetkilileri hayatın her alanını olumsuz etkileyen aşırı sıcaklar nedeniyle bazı bölgelerdeki ana su şebeke borularında patlamalar meydana geldiğini, çeşmelerden akan kirli suyun yapılan çalışmalar esnasında boruların içerisinde kalan pislikler olduğunu bildirdi. Patlakların aniden meydana geldiği için soruna hızlıca müdahale ettiklerini belirten yetkililer, arızaların giderildiğini ve patlayan su boruların yerine yenilerin konulduğunu söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler