16 Nisan 2024, Salı

Sıra bekleme sona erdi

27 Haziran 2015, Cumartesi 11:54

     


Artık her cebe giren telefonlarını kullanarak randevulu sisteme geçen Çineli berberler,berber dükkanlarında sıra beklemeye son veriyor.

 

52 bin nüfuslu ilçenin özellikle merkezinde bulunan berberler, randevulu sisteme geçmeye başladı. Cep telefonlarının sunduğu kolaylıklardan faydalanan berberler, müşterilerini sıra derdinden kurtardı.

 

Randevulu sistem ile müşterilerine hizmet veren berber Ferhat Boğa (29), şunları söyledi:

“Berberlerin kendilerine göre bir müşteri kitlesi var. Müşterilerimizin cep telefonlarını biliyoruz. Telefon aracılığı ile randevulaşarak müşterilerimizin dükkanda sıra bekleyerek zaman kaybetmelerini önlemiş oluyoruz. Müşterilerimiz gerçekleştirmiş olduğumuz randevu sisteminden memnunlar. Bu sayede biz de düzenli çalışmanın nimetlerinden faydalanıyoruz. Randevulu sisteme geçtiğimizden beri öğle yemeğimizi düzenli bir şekilde yiyebiliyor ve yapılacak işlerimizi de dükkandaki işimize göre düzenliyoruz.”

 

VATANDAŞLAR ZAMANLARINI DEĞERLENDİRİYOR

Bir diğer berber Mehmet Coşkun (35) ise “Bazı vatandaşlarımız beni arayarak randevu alıyor ve randevu saatinde gelerek tıraşını oluyor. Böyle sistemli çalışmamız hem biz işletme sahipleri açısından hem de müşterilerimiz açısından iyi oluyor. Müşteriler artık dükkanda sıra bekleyerek zamanlarını kaybetmiyor. Sıraları gelene kadar diğer işlerini halletme fırsatları oluyor. Mesela eskiden bir müşteri gelir ve 15 dakika sonra geleceğini söyler, bir işini halletmeye giderdi. Ama o gelene kadar bir başka müşteri gelir bizde onun tıraşına başlardık. ‘15 dakika sonra geleceğim’ diyen müşteri dükkana geldiğinde ise yine sıra beklemek zorunda kalırdı. Ama artık randevu sistemi ile müşterilerimizi bekleme derdinden kurtarıyoruz. Müşterimizi cep telefonu ile bilgilendirerek onların uygun zamanda gelerek hiç sıra beklemeden tıraş olmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

 

"ARTIK ONLAR BİZİ ARIYOR"

“Randevu alarak randevu saatinde berbere geliyoruz ve sıra beklemeden tıraşımızı oluyoruz. Böylece berberde sıra beklemek yerine diğer işlerimizi hallediyoruz" diyen Hüseyin Yılmaz (43) “Eskiden berberde çok zaman kaybı yaşardık. Berberler eskiden de randevulu çalışırlardı ama kalem kağıt ve cep telefonu ile değil de akılda tutarlardı sıraları. Eskilerden berbere gidip de benim sıram geldi mi demeyen insan yoktur. Şimdi ise berberler bizi arıyor, sıramızın geldiğini onlar bize söylüyor” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler