20 Nisan 2024, Cumartesi

Arık: Kaldırımlar gelişmişlik göstergesidir

27 Mayıs 2016, Cuma 16:47

     


Karpuzlu'nun bütün cadde ve sokaklarına kilit parke taşı döşenecek

Karpuzlu Belediyesi tarafından Ulukonak Mahallesi'ne kurulan ve bir yıldır deneme üretimi yapılan yarı otomatik kilitli beton parke, bordur, briket ve karo taşı üretim tesisi, dualar eşliğinde törenle açıldı.

Törende konuşan Karpuzlu Kaymakamı Durdur Yusuf Arık, “Kaldırımlar o ilçenin gelişmişliği gösterir” dedi. Kurulan tesis için Karpuzlu Belediyesi'nin 200 bin TL harcadığını, İller Bankası'ndan da 300 bin TL kredi kullanıldığını söyleyen Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, geç kalınmış hizmeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“KARPUZLU'DA PARKE TAŞI DÖŞENMEDİK YER KALMAYACAK”

İlçe merkezi ve mahaller için büyük bir önemi olan kilitli beton parke, bordur, briket ve karo taşı üretim tesisinin açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu içinde olduğunu söyleyen Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, “Medeniyetlerin en belirgin gelişmişlik göstergesi modern yollardır. Modern, yaşanılabilir bir Karpuzlu için, bu yolları ilçemize kazandırabilmek için kilitli beton parke, bordur, briket ve karo taşı üretim tesisimizi kurduk. Bu güzel, modern tesisimizin ürettiği parke taşlarıyla ilçemiz mahallelerindeki bozuk yollara parke taşı döşeyeceğiz” dedi.

“TESİS 500 BİN TL’YE MAL OLDU”

Ozan, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu tesisi 2015 yılında İller Bankası'nda onaylanan kredi ile yaptık. Yarı otomatik parke taşı makinesini buraya montajını yaptık. 300 bin TL İller Bankası'ndan kredi kullandık. Belediye olarak da 200 bin TL harcadık ve toplam 500 bin TL mal oldu. Parke taşı döşemesine Ulukonak Mahallesi'nde başlanacak olup bütün mahallerimize hakkaniyet ölçüsünde bu hizmet götürülecektir. Burada İller Bankası'nda kredinin onaylanmasında yardımlarında dolayı Bahçeşehir Koleji Aydın İl Koordinatörü ve Uğur Dershanelerinin sahibi Cengiz Altıntaş’a teşekkür ediyorum. Bugün ilçemiz için geç kalmış hizmeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

“KARPUZLU BELEDİYESİ'NİN AYRI BİR YERİ VAR”

Aydın Büyükşehir Genel Sekreter Bülent Bozbaş ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak Tuğrul Ozan ve Karpuzlu halkının yanındayız. Büyükşehir Belediyesi ve Karpuzlu Belediyesi olarak ortaklaşa güzel işleri imza atıyoruz. Diğer 17 ilçe belediyesinin de ayrı bir yeri var. Ama Karpuzlu Belediyesi’nin apayrı bir yeri var” dedi.

“İLÇEMİZİN BU TESİSE ÇOK İHTİYACI VARDI”

Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, “Aydınımızın şirin ilçesi Karpuzlumuz, gerek sahip olduğu tarihi miras gerekse doğal güzellikleriyle ve son yıllarda artış gösteren devlet yatırımları, yerel yatırımlar ve özel girişimlerle görülmeye değer, modern bir kent olma yolunda hızla ilerlemektedir. Turizm merkezine yakınlığıyla kendi doğal güzellikleriyle yüksek gelişim potansiyeline sahip olan ilçemiz 2016 yılında açılacak olan Sağlık Bakanlığı tarafında yaptırılan devlet hastanesiyle, 2017 yılında tamamlanacak olan ve Karayolları tarafından yaptırılan Karpuzlu-Milas yoluyla, bu yıl içinde temeli atılacak imam hatip ortaokuluyla, 2017 yılı içinde temeli atılacak yeni hükümet konağıyla, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılan otogar ve spor kompleksinin tamamlanmasıyla, gerek Karpuzlu halkı için gerekse ilçemize dışarıdan gelen vatandaşlar için daha modern bir görünüme kavuşacak. Ve tercih edilen bir çekim merkezi olacaktır. Yol, medeniyet demektir. Kaldırımlar da o beldenin gelişmişlik düzeyini gösterir. Bu açıdan bu tesise ilçemizin çok ihtiyacı vardır. İlçemizin modern yollar ve kaldırımlarla donatılmaya ihtiyacı var. Karpuzlu halkı bu hizmeti fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tesisin kuruluşu aşamasında İller Bankası'ndan kredi çıkartılmasında emeği geçen Bahçeşehir Koleji Aydın İl Koordinatörü ve Uğur Dershanelerinin sahibi Cengiz Altıntaş’a, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan tarafından plaket takdim edildi.

Yapılan konuşmaların ve Karpuzlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisinin ardından protokol üyeleri, tesisi kurban kesilerek ve dualar okunarak açtı.

Açılışa, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Aydın Büyükşehir Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Aydın-Muğla İlleri Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Necip Saraç, Karpuzlu İlçe Jandarma Bölük Komutanı Astsubay Başçavuş Mustafa Doğangüneş, Bahçeşehir Koleji Aydın İl Koordinatörü ve Uğur Dershanelerin Sahibi Cengiz Altıntaş Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi parti Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler