29 Mart 2024, Cuma

Müdürünü uyardı altını kaptı

27 Mayıs 2015, Çarşamba 12:37

     


Çine’de faaliyet gösteren Sibelco Turkey Madenci San. Tic. A.Ş’de çalışan Kadir Çalışkan, toz maskesi kullanılması zorunlu olan alanda, maske takmayan müdürünü uyarıp takmasını sağladığı için ödüllendirdi.

 

Şirket yetkilileri, bu örnek davranış için şirket binasının toplantı salonunda Kadir Çalışkan için mini bir ödül töreni düzenledi. Ödül töreninde, şirketin çalışanları hazır bulundu.

 

Kadir Çalışkan’ı müdürünü uyarma cesaretini gösterip maske takmasını sağladığı için kutlayan İş Güvenliği Müdürü Muammer Ceren, şunları söyledi:

“Sibelco Turkey olarak 2011 yılında belirlediğimiz sıfır kaza hedefine ulaşmak için, 2012 yılında uygulamaya koyduğumuz 8 ana ilkeden oluşan ‘güvenlik kuralları’ kapsamında bu yıl ilk kez iş güvenliği iyi uygulama ödülü düzenlemeye karar verdik. Bundan sonrada iş güvenliği kapsamındaki iyi uygulamaları ödüllendirmeye devam edeceğiz. Amacımız, çalışanlarımızın etkin ve cesurca iş güvenliği uygulamalarına katılımlarını teşvik etmek, fikirlerini etkin olarak ifade edebilmelerini, kendileri haricindeki çalışanlarında güvenliği ve sağlığı konusunda duyarsız kalmamalarını, uyarıda bulunmalarını sağlamak ve asla görmezlikten gelmeyin ilkesine uygun davranmaları bilincini aşılamaktır. İyi uygulama ödülüne bu yıl şirketimiz çalışanlarından Kadir Çalışkan arkadaşımız layık görülmüştür. Kadir Çalışkan arkadaşımız, toz maskesi kullanılması zorunlu olan alanda, toz maskesi takmayı unutan müdürünü cesurca uyarmış ve toz maskesini takmasını sağlamıştır. Bu davranış iyi bir iş güvenliği uygulamasıdır. Kendi sağlığından öte başka bir çalışanında sağlığını düşünmesi ‘ bradley curve‘ eğrisinde belirtilen takım olma aşamasına geçiştir.”

“İŞ GÜVENLİĞİ İLE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Şirketin Genel Müdürü Kazım Demir, Bradley Curve eğrisindeki takım olma aşamasına geçişin çok önemli olduğunu, bu kapsamda çalışanların kendisini de uyardıklarını belirtti.

Sibelco Turkey çalışma sahasında şu an 600 güne yakın kazasızlık günü kaydedildiğini, bu durumun sürdürülebilmesi için takım olma bilincine ulaşmanın hayat kurtarıcı olabileceğini ifade eden Demir, “Şirket olarak iş güvenliği yatırımlarına önem verdiklerini, çalışma sahalarındaki iş güvenliği iyileştirmelerinin artarak devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“BİRÇOK ŞEYİ BİLMİYORDUK”

Duygu ve düşüncelerini mesai arkadaşlarını paylaşan Kadir Çalışkan, “Çok uzun süredir burada çalışıyordum. Firmamız Avrupalı olmadan önce iş güvenliği konusunda birçok şeyi bilmiyorduk ve yoktu. Aldığımız dersler neticesinde kendimiz geliştirdik. Arkadaşlarımıza ve çevremize uyarılarda bulunmayı başladık. Eskiden baret takmadan çalışıyorduk ama şimdi baret takmadığımda kendimizi çıplak hissediyoruz. Artık bunlar bizim bir parçamız oldu” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Çalışkan'a plaketi ve altı ödülü, Şirketin Genel Müdürü Kazım Demir tarafından verildi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler