20 Nisan 2024, Cumartesi

Bir suç, bin hayra dönüştü

27 Mart 2015, Cuma 13:36

     


Çine'nin Kavşit Mahallesi'nde yaşayan ve işlediği orman suçundan dolayı ceza alan 47 yaşındaki Günaydın Genç, cezasını denetimli serbestlik uygulaması kapsamında mahallesine hizmet ederek çekiyor.

 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından verilen karar ile Kavşit Muhtarlığı denetimi altında mahalesine hizmet eden Günaydın Genç, cezasını çalışarak çekmekten mutlu olduğunu söyledi. Kavşit Muhtarı Halil Çoban, Günaydın Genç gibi hafif suçlardan dolayı cezalandırılan kişilerin ceza evlerinde boş boş yatmaları yerine bu şekilde çalışmalarının sağlanmasının yerinde ve çok güzel bir karar olduğuna değinirken, "Bu kişilerin topluma kazandırılmasının daha faydalı olacağına inanıyoruz. İş yaparak da burada kamuya yararlı faaliyet yapmış oluyorlar" dedi.

 

Cezasını mahallesine hizmet ederek çeken ve bundan mutluluk duyan evli ve 2 çocuk babası Genç, evinde yatıp, kalkıyor. Her gün saat:13.00'da iş başı yaparak mezarlığın bakımı, okulun ve caminin onarım işleri ile uğraşan Genç, 120 iş günü mahallesine hizmet edecek. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler