24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine'ye göç almak için kampanya başlattılar

26 Kasım 2018, Pazartesi 15:58

     


Aydın Çineliler Derneği tarafından nüfusu 50 binin altına düşen ilçenin nüfusunu artırmak amacıyla kampanya başlatıldı. Çine’nin nüfusu artırılamaz ise temsil sayısı ile yatırımlarının da azalacağı belirtildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Aydın Çineliler Derneği tarafından Efeler Günbahçesi Kafe'de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Okan Atay, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Atıgan ile Meclis Başkanı Salih Gökbel, Akçaova Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, siyasi partilerin ilçe başkanları ve Çineli işadamları katıldı.

 

Çineliler Derneği Başkanı Altuğ Karaköse, mesleği gereği 3 ayrı ilde nüfus kaydının bulunduğunu belirten nüfus kayıt örneğini katılımcılara dağıttı. Başkan Karaköse, öncelikle kendi nüfus kaydını birinci öncelik olarak Çine’ye aldıracağının sözünü verdi. Karaköse, “Belediye başkanımız Enver Salih Dinçer ile birlikte bir kampanya başlatmaya karar verdik. Kampanyamız geçici palyatif bir çözüm. Bu geçici bir çözüm ama bizim bir kaç ay içerisinde nüfusumuzu 50 binin üzerine çıkartmak zorundayız. İnanın gazete sayfalarında bir ölüm haberi gördüğümde içim cız ediyor. Ben Çine Akdam Mahallesindenim ve bu 48 haneli bir mahalle. Burada yaşlı biri öldüğü zaman bir kapı tamamen kapanıyor. Biz nüfusumuzu 50 binin üzerine çıkartmak zorundayız. Buharkent’ten Ortaklar’a kadar olan bölgede maalesef jeotermal diye bir sorum var. Sülfür gazi nedeniyle insanlar kaçacak yer arıyor. Bu sülfür gazının gitmediği tek yer Çine, o nedenle yer yüzünün altındaki en güzel gökyüzü ilçemize ait. İlçemiz aynı zamanda şehir merkezine 36 kilometre, büyükşehirde yaşayanlar bilir, br yerden bir yere gitmenin zorluğunu ve ilçemizin böyle bir sorunu da yok. Kanserden uzak durmak için 650 rakımın üzerinde yaşamak zorundayız ve ilçemizin bu yönde çok özellikleri, yaylaları da var. Benim üç ayrı adresim var mesleğim gereği. Bunun bir tanesi ilk adresim olması gerekiyor, bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğimiz sözünü veriyorum” diye konuştu.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, katılımın yoğun olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Çine’de doğmuş, havasını solumuş, suyundan içmiş vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Dinçer, “Çeşitli nedenlerle diğer il ve ilçelere yerleşmiş durumdalar olan vatandaşlarımıza hak veriyoruz. Ancak, Çine’nin yetkilileri olarak bizim de onlardan bir ricası olacak. İlçemizin nüfusu her yıl üç yüz kişi azalarak 2017 verilerine göre 49.540’a geriledi. Büyükşehir yasasına göre 50 bin ile 100 bin arası nüfus oranı kriterler ayrı, 50 altı için ayrı.50 bin nüfusun altındaki faktör, temsil oranı ve yatırımlar noktasında. Şuan büyükşehir belediye meclisinde 5 + 1 kişi ile temsil ediyoruz. Bu da Meclisin yüzde sekizine tekabül ediyor. Biz, 1 Ocak itibariyle 50 binin altında kalmaya devam edersek mecliste temsil sayımız 3 + 1’e düşecek. En büyük faktör bu, yani sözümüz birazcık daha kısalmış olacak, bunun yanı sıra ilçemiz daha az yatırım alacak. Bu nedenle bir kampanya başlattık. Biz bu noktada üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Herkesin bu seçimlere mahsus bu soruna destek vermesi gerekiyor. Daha sonraki süreçte bu sorunu yaşamayacağız, çünkü ilçemize az da olsa Çineli olsun olmasın göç talepleri var. Yaşanabilir ilçeler başında geldiğimiz için bu daha da artacağına inanıyorum ve nüfus sorunu da yaşamayacağız” dedi.

Toplantıya katılan kurum ve kuruluşların yöneticileri, ilçe nüfusunu artırmak için yapılması gerekenleri konuşurken, her kurum ve kuruluş ilçeye göç için kaç kişiye ikna edeceği noktada sözler ve rakamlar verdi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler