25 Nisan 2024, Perşembe

"Adalet istiyoruz"

26 Ekim 2016, Çarşamba 09:19

     


Çine Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mera Komisyonu, Karakollar Mahallesi'ndeki besicileri, meradaki gübre yığınlarını kaldırmaları konusunda uyardı. Belediyenin çöp dökmesine ses çıkarmayan komisyonun, kendilerini uyarmasına ve ceza tehdidinde bulunmasına tepki gösteren mahalleliler, 'Adalet istiyoruz' dedi.

 

 

Çine Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Mera Komisyonu'nun üyeleri, otlak ve meralarda sürdürdükleri denetimler kapsamında Karakollar Mahallesi'ndeki merada da inceleme yaptı. Planlarda 'mera' olarak geçen alanda gübre yığınları olduğunu gören üyeler, hayvan sahiplerini otlağa hayvan pisliği dökmemeleri ve yığınları kaldırmaları konusunda uyardı.

Meranın otlak vasfını kaybettiğini, bu yüzden alana az hayvan bırakıldığını ifade eden besiciler ise, ''Merayı kimseyi rahatsız etmeden kullanıyoruz. Hayvan gübreleri yığınları da evlerin uzağında. Buraya belediye dahil, herkes çöplerini bırakıyor. Komisyonun çöp yığınlarını görmeyip hayvan atıkları ile uğraşmasını anlamakta güçlük çekiyoruz'' dediler.

 

KAYMAKAM, TARIM MÜDÜRÜ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA SESLENDİ

Çine'nin Karakollar Mahallesi'nden Nail Ergin (56), “Atalarımızdan bu yana bu merada hayvan otlatılır, hayvan gübreleri yığılır. Kimseyi de rahatsız etmez. Bu merada rahatsızlık verici bir durum var ise o da çöplerdir. Mera, çöplüğe dönmüş durumda. Belediye ve birçok kişi çöpünü buraya atıyor. Merada ot yok. Bazı arkadaşlarımız, burada hayvanlarını otlatıyor. Haklarını kullanıyorlar. Biz de yıllardır burada gübrelerimizi muhafaza ediyoruz, bu da bizim hakkımız. Mera, bütün mahallenin ortak malıdır. Biz burada hayvanlarımızı otlatamadığımız için gübreleri bırakarak faydalanıyoruz. Yetkililer bize uyarı yaptı ve 15 gün süre verdi. Gübreleri buradan almaz isek ceza uygulayacaklarını söylediler. Buradan Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran ve Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan’a sesleniyorum. Bize yardımcı olun. Biz adalet istiyoruz. Bu gübreleri koyacak başka bir yerimiz yok. Bu gübreleri, millet rahatsız olmasın diye mahalleden buraya taşıyoruz. Bizim gübrelerimiz merada ot bitirir ama her yeri kaplayan çöplere ne demeli?” diyerek yetkililerden yardım istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler