18 Nisan 2024, Perşembe

Elektrik, su ve internet sorunu yayla sakinleri bıktırdı

26 Ağustos 2016, Cuma 11:11

     


Yazın sıcağından bunalıp serinlemek için Çine’nin Kavşit Mahallesi'nin yaylasına taşınan Çineliler, bu yıl zor bir sınavdan geçti. Yaklaşık 120 hanenin olduğu yayla sakinleri elektrik, su ve internet sorunu ile karşı karşıya kaldılar.

 

Haziran ayın içinde AYDEM tarafında elektrik direklerinin değişmeye başladığını bildiren yayla sakinleri, üç aydır gündüzleri yaylada elektriksiz geçirdiklerini söyledi. Konuyu ilgili kurumlara bildirmelerine rağmen bir çözüm bulamadıklarını ifade eden yayla sakinleri, sık sık elektrik gelip gitmelerinde bir evin tamamen tesisatının yandığını bildirdi.

 

Bu yıl karşılaştıkları manzara karşısında çok mağdur olduklarını söyleyen yayla sakinlerinden Ali Bahadır Bilgin, şöyle konuştu:

“Yayladaki elektrik direklerin değişmesi nedeniyle 45 gündür gündüzleri elektriğimiz yok. Biz yayla sakinleri olarak da elektriğin gündüzleri kesileceğinden haberimiz olmuyor. AYDEM yetkililerini telefonla arayıp elektriğin ne zaman geleceğini sorduğumuzda planlanmış bir çalışma olmadığı söylediler. AYDEM yetkilileri bizim aramamızla bir çalışma olduğunu haberdar oldu. Evimiz yüksek kesimde olduğu için şebeke suyu hidroforla yardımıyla evimize çıkıyor. Elektrik olmadığı için susuz kaldığımız günler bile oldu. Yazın yaylada su yetmiyor. Suyumuz yok. ASKİ bu konuda hiçbir çalışma yapmıyor. Birde internet problemimiz var. AYDEM, Türk Telekom’a ait internet kablosunu yeni döşenen elektrik direğine bağlanmaması istiyor. Peki biz bu internet kablosunu nasıl ve ne şekilde getireceğiz. Şuanda kullanmadığımız internet parasını her ay ödüyoruz.” (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler